Veelgestelde vragen over de Regioviewer

Wat heb ik nodig om toegang te krijgen tot de Regioviewer?

U heeft de volgende zaken nodig

De UZI middelen worden, mits u bent aangesloten op het LSP, vergoed door de Vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie (VZVZ). Zie: https://www.vzvz.nl/page/Zorgverlener/Vergoedingen/Vergoeding-UZI-middelen

Raadpleeg ook de handleiding van de Regioviewer. Heeft u de handleiding niet, mail naar s.deregt@rdgg.nl 

 

Ik heb geen UZI pas, wat nu?

Zonder UZI pas kunt u de Regioviewer niet raadplegen. Een UZI- pas kun je als zorgverlener digitaal aanvragen m.b.v. je DigID via: https://www.uziregister.nl/digitaal-aanvragen-uzi-passen

 

Heb ik ook een UZI-pas reader nodig?

Ja, die heb je ook nodig samen met de bijbehorende software https://www.uziregister.nl/veelgestelde-vragen/uzi-pas/kaartlezer

De UZI middelen worden vergoed door de Vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie (VZVZ). Zie: https://www.vzvz.nl/page/Zorgverlener/Vergoedingen/Vergoeding-UZI-middelen, mits u ook bent aangesloten op het LSP.

 

Welke kosten zijn er verbonden aan de Regioviewer?

De UZI middelen (zoals de UZI-pas en de UZI-kaartlezer) worden vergoed door de Vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie (VZVZ). Zie: https://www.vzvz.nl/page/Zorgverlener/Vergoedingen/Vergoeding-UZI-middelen, mits u ook bent aangesloten op het LSP.

Daarnaast is het afhankelijk van uw HIS hoeveel het kost om een link vanuit het HIS naar de Regioviewer te ondersteunen.

Met het gebruik van de Regioviewer zelf zijn geen kosten gemoeid.

Moeten alle werkzame artsen in de praktijk een eigen overeenkomst sluiten, of gaat het per praktijk?

Alle werkzame artsen in de praktijk moeten een eigen overeenkomst sluiten. Uw assistente(s) kan ook toegang krijgen tot de Regioviewer. De assistente moet dan zelf ook een deelnemersovereenkomst tekenen, en zal gemandateerd moeten worden door u (de huisarts) om gebruik te kunnen maken van de Regioviewer.

 

Wat als een patiënt toestemming geeft voor zijn huisarts, kunnen dan de anderen (collega huisartsen van zelfde praktijk?) zijn/haar gegevens ook inzien?

Ja, als een patiënt toestemming geeft voor zijn huisarts kunnen de anderen de gegevens van deze patiënt ook inzien als zij aangeven een behandelrelatie met deze patiënt te hebben. 

Moeten onze assistentes ook een overeenkomst sluiten met de Regioviewer?

Ja. Ieder dient zijn eigen UZI-pas nummer door te geven. De assistenten moeten  gemandateerd worden onder naam van een huisarts uit de praktijk, deze is eindverantwoordelijk voor het gebruik door de assistenten. 

Ik wil mijn assistentes mandateren voor de Regioviewer, hoe werkt dit?

U logt in als huisarts, gaat naar de functie mandateren binnen de Regioviewer en zoekt daar de assistente(s) op die u wilt mandateren. Zoek op de meisjesnaam indien het een assistente betreft.
Zie ook paragraaf 3.6 van de handleiding Regioviewer. Heeft u de handleiding niet, mail naar s.deregt@rdgg.nl 

 

Moet ik mijn patiënten om toestemming vragen voor de Regioviewer?

Nee, dit hoeft niet. Alleen de zorginstellingen/zorgverleners die medische gegevens aangeleverd hebben aan de regioviewer, moeten als brondossierhouder toestemming vragen aan patiënten om hun medische gegevens te mogen delen met zorgverleners die een behandelrelatie met hen hebben. Op dit moment levert alleen Reinier medische gegevens aan de regioviewer. 

Hoeveel patiënten hebben inmiddels toestemming gegeven hun medische gegevens te delen en staan dus in de Regioviewer?

De huidige stand (juli 2018) is dat 199.314 mensen, die bekend zijn in Reinier de Graaf, toestemming hebben gegeven hun medische gegevens te delen. 

Ik ben in het bezit van een UZI pas, maar ben geen praktijkhouder, maar vast waarnemend huisarts. Kan ik dan wel op de Regioviewer?

Ja, dat kan. U hebt een getekende overeenkomst nodig en een UZI-pas e.d. Zie verder het antwoord bij de vraag: wat heb ik nodig om toegang te krijgen tot de Regioviewer. 

Ik kan de gegevens van mijn patiënt niet vinden in de Regioviewer, wat nu?

Als u geen gegevens van uw patient kan vinden in de Regioviewer, dan kan het zij dat uw patient (nog) geen toestemming heeft gegeven aan het Reinier de Graaf ziekenhuis voor het delen van zijn/haar medische gegevens. Vraag hem/haar dit bij een volgend bezoek aan het ziekenhuis door te geven bij de patiëntenregistratie of bij de balie van de polikliniek waar hij /zij een afspraak heeft. Indien uw patient al wel toestemming heeft gegeven en u kunt geen gegevens inzien, neem dan contact op met de Servicedesk van de Regioviewer, zij zijn bereikbaar op 010 272 39 35 of mail naar xds@vanadgroup.com 

U kunt de patiënt ook vragen het toestemmingsformulier in te vullen en te ondertekenen. Wij verzoeken u als zorgverlener (huisarts, specialist ouderengeneeskunde, Arts voor Verstandelijk gehandicapte, e.d.) dit formulier dan weer in te nemen en per post (dus NIET digitaal) te sturen aan: Reinier de Graaf Gasthuis, t.a.v. Carolien van de Graaf/Patientenregistratie, Antwoordnummer 10263, 2600 WB, Delft.

LET OP: U hoeft alleen aan patienten die zeker weten dat zij nog geen toestemming hebben gegeven te vragen om via het formulier toestemming te geven. Dit formulier hoeft niet standaard door iedere patient te worden ingevuld.

Ik kom de Regioviewer niet in, wat nu?

Neem contact op met het rechtstreekse telefoonnummer van Vanad Enovation (zij hosten de Regioviewer) op 010 272 39 35 of mail naar xds@vanadgroup.com

of neem contact op met Eline Loomans, Projectleider Externe Integratie,  te bereiken op (06) 20038959 of stuur een mail naar support@regionaalzorgvenster.nl 

Locaties

 • Reinier de Graafweg 5
  2625 AD Delft
  (015) 260 30 60
  Meer info
 • Middel Broekweg 2a
  2671 ME Naaldwijk
  (0174) 63 77 00
  Meer info
 • Fonteynenburghlaan 5
  2275 CX Voorburg
  (070) 340 11 00
  Meer info
 • Kiekendiefstraat 17
  2496 RP Den Haag
  (015) 270 68 00
  Meer info