Nieuws

Hier leest u het actuele nieuws voor zorgverleners in de regio.

Kinderarts Van der Lelij start scholierenvragenuur over alcohol

Kinderarts Van der Lelij start scholierenvragenuur over alcohol
14 September 2018 • Kinderarts Nico van der Lelij start met een maandelijks vragenuur voor scholieren over de schadelijke effecten van alcohol. De kinderarts van Reinier de Graaf speelt hiermee in op de groeiende belangstelling van jongeren voor dit onderwerp.  
Lees meer

Voor Radiologie buitenlocaties Reinier de Graaf graag afspraak maken

3 December 2015 • Als u uw patiënt instuurt voor Radiologie naar Diaconessenhuis Voorburg, Behandelcentrum Westland of Gezondheidscentrum de Reef, is het gewenst dat uw patiënt een afspraak maakt.
Lees meer

Schildklieroperatie in dagbehandeling

14 September 2015 • Als eerste ziekenhuis in Nederland biedt Reinier de Graaf patiënten de gelegenheid naar huis te vertrekken op de dag van hun gedeeltelijke schildklierverwijdering. Sinds deze mogelijkheid begin dit jaar werd gecreëerd, volgden ongeveer twee op de drie geopereerden dat scenario.
Lees meer

Reukstoornis vaak te verhelpen

14 September 2015 • Het is een wijdverbreide misvatting dat er tegen een reukstoornis niets is te doen en dat het geen nut heeft naar de dokter te gaan. Uit onderzoek bleek dat bij patiënten die absoluut niet zeiden te ruiken, er in 20% van de gevallen sprake was van behandelbare hyposmie. Reinier de Graaf heeft veel ervaring met de problematiek. Patiënten kunnen in het ziekenhuis een reuktest doen en worden behandeld.
Lees meer