Meerdaagse nascholing Terschelling 2017

Van zondag 9 april tot en met woensdag 12 april 2017 organiseren Reinier de Graaf en de ZEL Deskundigheidsbevordering B.V. voor de derde keer een meerdaagse nascholing voor huisartsen op de Wadden. Dit keer gaan we naar Terschelling. 

Onderwerpen

De onderwerpen die tijdens deze nascholing aan bod komen zijn: Dermatologie, Microbiologie, Geriatrie en Oogheelkunde.

Medische microbiologie/virologie: Going viral
Dokter, het zal wel een virus zijn.” Vaak heeft de patiënt gelijk, maar welk virus is het dan? Vraagt u zich dat wel eens af? Is het eigenlijk zinvol om het te weten? Doet u er iets mee? Moet u er iets mee?

Samen met de arts-microbioloog duiken we in de wereld van de virussen en hopen hiermee uw virussoftware een update te geven.

Oogheelkunde:  Met het OOG op de toekomst!
Met het oog op de vergrijzing verwachten wij een toename van oogheelkundige problemen in uw praktijk. Denk onder meer aan cataract, maculadegeneratie en retinopathie.
En wat doet u met het rode oog? Zijn bijvoorbeeld prednison oogdruppels voor u een behandeloptie?

Daarnaast ook aandacht voor acute visusdaling, flitsen en vlekken: weet u welke klachten echt spoedinterventie behoeven?
Kom uw kennis opfrissen, voor praktische tips en voor de laatste stand van zaken naar de tweedaagse Oogheelkunde voor een presentatie over de gehele breedte van de oogheelkunde.
Zo kunt u een oogje in het zeil blijven houden.

Dermatologie: Als de zon schijnt
Wil je meer weten over zon geïnduceerde huidaandoeningen? Het onderscheid kunnen maken tussen maligne en benigne zon induceerde huidaandoeningen? Over de behandeling daarvan en over hoe de huid het best te beschermen tegen de nadelige effecten? Schrijf u dan in voor de scholing 'als de zon schijnt', een presentatie over de negatieve en positieve effecten van de zon op de huid.

Aanmelden

Bent u huisarts of specialist ouderengeneeskunde en wilt u zich aanmelden? Vul dan het inschrijfformulier in.

Accreditatie

Voor deze nascholing wordt voor 14 punten accreditatie aangevraagd.

Verblijf

We verblijven in Sandton Paal 8 Hotel aan Zee

Kosten

De factuur voor deze meerdaagse nascholing wordt toegezonden na aanmelding. Bij deze prijs is inbegrepen: reis en verblijf op basis van volpension, vervoer van en naar Harlingen inclusief lunch op de heenreis en een warme maaltijd op de terugreis. Niet inbegrepen: Reis-en annuleringsverzekering, consumpties buiten diners om, kosten voor extra activiteiten.

Huisartsen die lid zijn van de Huisartsen Coöperatie WSD hebben een abonnement systeem voor de nascholing op locatie. Zij betalen alleen de kosten voor reis- en verblijf en bijkomende kosten voor bv activiteitenprogramma. Indien u geen lid bent van HC WSD en u wenst de nascholing te volgen moet u rekenen op € 100,- extra kosten per nascholingsonderwerp (bovenop de reis/verblijfkosten). U ontvangt na afloop van de scholing een factuur van de ZEL.

Collectieve reis- en ongevallen verzekering

Reinier heeft geen collectieve reis- en ongevallenverzekering afgesloten voor alle deelnemers. Wij adviseren u zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Organiserend comite

Mathi Plasmans huisarts te 's Gravezande en medisch coördinator ZEL Deskundigheidsbevordering B.V.
Stella de Regt, relatiebeheerder huisartsen en coördinator Transmuraal Bureau, Reinier de Graaf
Karen Aanraad, projectassistente, Reinier de Graaf

Vragen

Indien u nog vragen heeft over deze scholing kunt u contact opnemen met Karen Aanraad (015 260 3655) of mail naar k.aanraad@rdgg.nl

 

Klantcijfer

Delft

Voorburg

 

Zie ook

@RdGziekenhuis