Meerdaagse nascholing Terschelling 2018

Van zondag 8 april tot en met woensdag 11 april 2018 organiseert Reinier de Graaf voor de vierde keer een meerdaagse nascholing voor huisartsen op de Wadden. Dit keer wederom op Terschelling. 

Onderwerpen

De onderwerpen die tijdens deze nascholing aan bod komen zijn: KNO, Neurologie, Orthopedie en aandacht voor de coachende zorgverlener. Het programma is gelijk aan de Tweedaagse nascholing die ZEL aanbiedt.

Neurologie: Kopzorgen en Slaapproblemen.
Het neurologie onderdeel begint met acute neurologische casuïstiek. Denk aan “kopzorgen" als hoofdtrauma, acute hoofdpijn en acute draaiduizeligheid.

Daarnaast zal deze nascholing gaan over de diagnostiek en behandeling van slaapstoornissen als insomnia, slaapapneu en het restless-legssyndroom.

KNO: De neus, van doorzagen tot een doekje voor het bloeden...
In dit programma is er onder andere aandacht voor OSAS, ruiken, niezen en bloeden.
Wie heeft zin om te komen neuzen!

Orthopedie: GRIJP je K.A.N.S.
Hoe zat het ook weer met de anatomie van de schouder? Is die tennisarm echt niet te behandelen? Moet de patiënt met chronische nekklachten wel naar de orthopeed worden verwezen? 
We zoomen tijdens deze interactieve en afwisselende nascholing in op een aantal Klachten van Arm Nek en Schouder, waarbij de nadruk zal liggen op de schouder.

De (zichzelf) coachende zorgverlener 
U krijgt inzicht in de impact van een coachende basishouding en u krijgt concrete coachvaardigheden aangereikt. U reflecteert op uw eigen functioneren en wordt uitgedaagd om na te denken hoe u het vak als zorgverlener wilt invullen. Daarnaast leert u het zelfoplossend vermogen van uw patiënt, uw medewerker en uw collega aan te spreken.
Uitgebreidere informatie zie link

Aanmelden

Bent u huisarts of specialist ouderengeneeskunde en wilt u zich aanmelden? Vul dan het inschrijfformulier in.

Accreditatie

Voor deze nascholing is voor 14 punten accreditatie aangevraagd.

Verblijf

We verblijven in Hotel Schylge

Kosten

Voor deze nascholing dient u rekening te houden met een bedrag tussen de 900 en 1000 euri. De factuur voor deze meerdaagse nascholing wordt toegezonden na aanmelding. Bij deze prijs is inbegrepen: reis en verblijf op basis van volpension, vervoer van en naar Harlingen inclusief lunch op de heenreis en een warme maaltijd op de terugreis. Niet inbegrepen: Reis-en annuleringsverzekering, consumpties buiten diners om, kosten voor extra activiteiten.

Reinier de Graaf maakt in Terschelling gebruik van de scholingen die ontwikkeld zijn door ZEL in opdracht van de leden van de Huisartsen Coöperatie WSD. Deze leden betalen voor de scholingen door middel van hun lidmaatschap. Voor niet-leden van de HC WSD kost de nascholing in 2018 € 910,- . Deze kosten komen bovenop de kosten voor reis en verblijf.    

Collectieve reis- en ongevallen verzekering

Reinier heeft geen collectieve reis- en ongevallenverzekering afgesloten voor alle deelnemers. Wij adviseren u zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Organiserend comite

Stella de Regt, relatiebeheerder huisartsen en coördinator Transmuraal Bureau, Reinier de Graaf
Karen Aanraad, projectassistente, Reinier de Graaf

Vragen

Indien u nog vragen heeft over deze scholing kunt u contact opnemen met Karen Aanraad (015 260 3655) of mail naar k.aanraad@rdgg.nl

 

Klantcijfer

Delft

Voorburg

 

Zie ook

@RdGziekenhuis