Symposium Grenzeloos Reinier

“De ervaringen die ik in het buitenland heb opgedaan gebruik ik nog steeds in mijn dagelijks werk.” Artsen en verpleegkundigen van het Reinier de Graaf ziekenhuis vertellen op 10 oktober tijdens het derde symposium ‘Grenzeloos Reinier’ over hun ervaringen tijdens buitenlandse missies.

Reinier de Graaf hecht een groot belang aan maatschappelijke betrokkenheid. Via het programma Grenzeloos Reinier bieden we medewerkers de kans om hun kennis en kunde in te zetten bij humanitaire hulp in ontwikkelingslanden. Zo zijn de afgelopen drie jaar meerdere collega’s naar onder andere India, Bangladesh, Kenia en Suriname geweest.

Tijdens het symposium vertelt verpleegkundige Rian Kraaij over de voedingslessen die ze in Zuid-Afrika aan kinderen en ouders heeft gegeven, verloskundigen Erica Ripken en Nelle Kaljouw delen hun ervaringen die ze hebben opgedaan in een geboortecentrum in Kenia en wondconsulent Barbara van den Boogert spreekt over haar bezoek aan Ethiopië.  

Orthoptist Helma van der Meulen blikt terug op haar reis naar Rwanda, waarbij ze kinderen met oogproblemen heeft geholpen, stomaverpleegkundigen Jeanette Rip en Annette Gardien vertellen hoe zij Keniaanse verpleegkundigen hebben ondersteund bij het verzorgen van patiënten en medisch immunoloog Manou Batstra deelt haar ervaringen van haar reis naar Shyamnagar in het zuidwesten van Bangladesh.  

Barbara den Boogert werkte afgelopen mei in meerdere ziekenhuizen in Ethiopië. Dat maakte veel indruk, vertelde ze in haar laatste blog. “Ik ben vaak verdrietig geweest van alle ellende die ik gezien heb. Maar we hebben ook goede dingen gezien, zoals een nieuw geverfde operatiekamer met zelfs koppeling voor zuurstof. Ik ga als ik thuis ben beleid schrijven over wondzorg, die ook naar de minister van health gaat.”

Inschrijven voor het symposium Grenzeloos Reinier kan via deze link. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging waarmee u toegang hebt tot het symposium. Het symposium gaat officieel van start om 17.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Tussen 17.00 en 18.00 uur staat er een internationaal buffet klaar. Het volledige programma volgt binnenkort.

Bekijk hier het filmpje van vorig jaar.

@RdGziekenhuis