Medewerkers vertellen

Bij Reinier de Graaf werken bijna 3.000 medewerkers die zich elke dag inzetten om de best mogelijke zorg aan onze patiënten te leveren. Dit varieert van medisch specialisten en verpleegkundigen tot vrijwilligers en receptiemedewerkers. Hieronder lees je hun verhalen.

Awinash Orie - Beveiliger Véronique Reinders Folmer-Scheffers - Coördinator Hotlab

 

Yvonne Meijndert, manager Bureau Verpleegkundige Zaken

Zij vindt het noodzakelijk om de verpleegkundigen in ons ziekenhuis meer autonomie te geven en hen de regie te laten pakken om zo voorbereid te zijn op de veranderende zorg. Yvonne Meijndert, manager Bureau Verpleegkundige Zaken, legt uit waarom dit bureau opgericht is, wat zij zoal op een dag doet en hoe het is om buiten de gebaande paden te gaan.

Nick van Dasselaar, anesthesioloog/pijnspecialist

Als anesthesioloog maakt hij operaties mogelijk door ervoor te zorgen dat patiënten hier niets van mee krijgen. Als pijnspecialist behandelt hij onder meer oncologische patiënten die met chronische pijn kampen. Nick van Dasselaar legt uit hoe een zijn werkdag eruit ziet en waarom beide functies in elkaars verlengde liggen.

Menke Eijgenraam, telefoniste

De thema's variëren van een kapotte tv op een patiëntenkamer tot 'die arts met die bril' waarnaar mensen op zoek zijn. Als een van de vijftien telefonistes helpt Menke Eijgenraam zowel interne als externe bellers die op zoek zijn naar informatie of doorverbonden willen worden.

Annemieke de Haan, IVF-verpleegkundige

Ze begeleidt patiënten die niet op een natuurlijke manier zwanger kunnen worden. IVF-verpleegkundige Annemieke de Haan fungeert als vraagbaak voor deze patiënten, draait mee met spreekuren, assisteert IVF-artsen en voert sommige behandelingen zelf uit.

Kevin van Doesburg, medewerker Interne Hulpverlening en Brandveiligheid

Patiëntveiligheid is meer dan alleen veiligheid op medisch gebied. Als medewerker Interne Hulpverlening en Brandveiligheid zorgt Kevin van Doesburg er mede voor dat Reinier de Graaf behoort tot de top van ziekenhuizen in Nederland wat betreft brandveiligheid.

Martin Wolf, hbo-verpleegkundige in opleiding

Zorg wordt steeds complexer en we zien ook steeds meer patiënten met meerdere aandoeningen tegelijk. Dit stelt hogere eisen aan verpleegkundigen. Verpleegkundige Martin Wolf volgt de opleiding hbo-v om hierop voorbereid te zijn.

Anouk André de la Porte, medisch fotograaf

Onze medisch fotografen leggen zo objectief mogelijk de buitenkant van patiënten vast. Wat betekent dat en waarom is dat belangrijk? Medisch fotograaf Anouk André de la Porte vertelt er meer over.

Moritz Pfähler, geestelijk verzorger

Door ziekte gaan patiënten vaak anders over dingen nadenken. Ze worden beschouwend en gaan piekeren. Er is dan behoefte aan een goed gesprek, dat een belangrijk onderdeel is van het zorgproces. Moritz Pfähler, een van onze geestelijk verzorgers, gaat deze gesprekken aan.

Erika de Gier, operatieassistente

Als operatieassistent zorgt ze ervoor dat de chirurg zijn of haar werk kan doen. Soms assisteert ze bij tien operaties op een dag, soms bij een operatie die een volledige dag inneemt. Erika de Gier vertelt over haar werk en welke ingrepen dit zo bijzonder maken voor haar.

Maaike Philippo, ergotherapeute

Ze helpt voornamelijk patiënten met een neurologische aandoening, zoals een beroerte of MS, om weer fysieke handelingen te kunnen verrichten. Maaike Philippo legt uit wat haar functie als ergotherapeute precies inhoudt en met wie zij nauw samenwerkt.

Sjef Bulder, SEH-verpleegkundige

Op de Spoedeisende Hulp worden acute patiënten gestabiliseerd en wordt bekeken welke vervolgstappen nodig zijn voor verdere behandeling. SEH-verpleegkundige Sjef Bulder legt uit wat zijn werk inhoudt en hoe hij ooit een jonge vrouw anderhalf uur succesvol reanimeerde.

Rob Plas, vrijwilliger Reinier Shuttle

Met onze gratis shuttledienst vervoert hij mensen vanaf de parkeerplaats naar de ingang van het ziekenhuis en weer terug. Vrijwilliger Rob Plas legt uit welke gesprekken hij met patiënten heeft tijdens het vervoeren en waarom hij hier zoveel voldoening uithaalt.

Gerry Kloppers, klachtenfunctionaris

Patienten die klachten hebben, moeten hun verhaal kunnen doen. Klachtenfunctionaris Gerry Kloppers vertelt wat haar rol daarin is en hoe zij daarbij te werk gaat.

3 minuten met-filmpjes