Medewerkers vertellen

Bij Reinier de Graaf werken bijna 3.000 medewerkers die zich elke dag inzetten om de best mogelijke zorg aan onze patiënten te leveren. Dit varieert van medisch specialisten en verpleegkundigen tot vrijwilligers en receptiemedewerkers. Hieronder lees je hun verhalen.

Awinash Orie - Beveiliger Véronique Reinders Folmer-Scheffers - Coördinator Hotlab Yvonne Meijndert - manager Bureau Verpleegkundige Zaken
Nick van Dasselaar - Anesthesioloog/pijnspecialist Menke Eijgenraam - Telefoniste Annemieke de Haan - IVF-verpleegkundige
Kevin van Doesburg - Medewerker Interne Hulpverlening en Brandveiligheid Martin Wolf - Hbo-verpleegkundige in opleiding Anouk André de la Porte - Medisch fotograaf
Moritz Pfähler - Geestelijk verzorger Erika de Gier - Operatieassistent Maaike Philippo - Ergotherapeut
Sjef Bulder - SEH-verpleegkundige Rob Plas - Vrijwilliger Reinier Shuttle Gerry Kloppers - Klachtenfunctionaris
Ed van der Schoot - Anesthesiemedewerker

Franciska Hoekstra - 
Internist-nefroloog

Jeroen Diepstraten - Ziekenhuisapotheker
Esther Kragten - Trombose-arts Ab Aaldriks - Psychiater Sonsoles Boter Balaguer - Klinisch psycholoog
Judith de Ronde - Vrijwilliger Marjolijn Bornebroek - Neuroloog Nadine Boogers - KNF-laborant
Mandy Heyink - Doktersassistent Marieke de Hoogh - Afdelingshoofd Michel Coenders - Physician assistant
Caroline van Herpen, manager OK Evelien de Rijcke, diëtist Carla Jongenengel, communicatieadviseur
   
Wilma Davis, dialyseverpleegkundige    

 

Voordelen

Wat zijn (extra) voordelen van het werken in Reinier de Graaf? In deze verhalen lees je onder meer hoe wij anticiperen op krapte in de arbeidsmarkt, hoe wij inspelen op het belang van de balans tussen werk en privé en hoe wij medewerkers ondersteunen in hun carrière(switches).

De medewerkers van de toekomst

Het werven van nieuwe collega’s is belangrijk om zowel nu als in de toekomst voldoende personeel te hebben. Want ook in 2040 is het voor Reinier de Graaf belangrijk om gemotiveerde medewerkers te hebben. Daarom laten we scholieren van de basisschool en de middelbare school nu al kennismaken met het werken in het ziekenhuis.

Ondersteuning voor medewerkers

Al ruim 750 jaar voorzien we in de beste zorg voor onze patiënten. Dag in dag uit doen onze medewerkers er alles aan om deze zorg te kunnen leveren. Want zonder onze medewerkers zijn we slechts een gebouw. En om onze medewerkers gemotiveerd en energiek te houden, investeren we op tal van manieren in hun welzijn en werkplezier.

Sollicitantenspreekuur voor afgewezen kandidaten

Onze recruiters zijn zich ervan bewust dat solliciteren veel tijd en moeite kost. Daarom vinden zij het belangrijk dat elke sollicitant de aandacht krijgt die hij of zij verdient, ook als zij diegene afwijzen. In dit kader startten onze recruiters vijf jaar geleden een maandelijks inloopspreekuur voor afgewezen sollicitanten. 

De kracht van loopbaanbegeleiding

De zes recruiters van Reinier de Graaf zetten zich in om de beste medewerkers te werven voor ons ziekenhuis. Maar we investeren ook in onze huidige medewerkers. Dit doen we onder meer door het aanbieden van talloze opleidingen, trainingen en een vitaliteitsprogramma. Ook loopbaanbegeleiding levert een belangrijke bijdrage aan het behoud van onze medewerkers.

Optimale personeelscapaciteit met behulp van het FlexBureau

In 2017 hebben wij het FlexBureau opgezet, een soort intern uitzendbureau van ons ziekenhuis. Het FlexBureau bestaat uit ziekenhuismedewerkers die we flexibel inzetten op verschillende afdelingen, zoals verpleegkundigen, vierdejaars studenten verpleegkunde en secretaresses. Hierdoor zijn we in staat om de pieken en dalen in onze personeelsbezetting beter op te vangen.

3 Minuten Met-filmpjes

Kinderarts-neonatoloog Simone Timmermans en neonatologieverpleegkundige Karma Braakman over werken op de afdeling Neonatologie.

​SEH-arts Eva Vitalis en SEH-verpleegkundige Werner van den Dungen over werken op de Spoedeisende Hulp.

KNO-arts Dick Kooper en operatieassistent Marsha van Zuijlen-de Man over werken op de operatiekamer.

Cardioloog-intensivist Marco Knook en IC-verpleegkundige Natasja Alsemgeest over werken op de Intensive Care.