Wacht- en toegangstijden

Hoe lang duurt het voordat u voor een eerste afspraak op een polikliniek of voor een behandeling op de OK of een polikliniek terecht kunt? En wat zijn de toegangstijden voor het maken van een scan, röntgenfoto of een andere diagnostische behandeling? U vindt de wacht- en toegangstijden in onderstaand schema, onderverdeeld per locatie.
 

De wacht- en toegangstijden worden wekelijks geactualiseerd. De wacht- en toegangstijden in het overzicht hieronder zijn op woensdag 25 november geactualiseerd. Wij baseren ons daarbij op de wacht- en toegangstijden van de voorgaande week of weken. De onderstaande tijden geven dus een goede indicatie, maar kunnen afwijken van de daadwerkelijke wacht- en toegangstijden. De tijden kunnen langer zijn indien u een voorkeur heeft voor een bepaalde arts. Spoedgevallen gaan altijd voor.

In het schema ziet u de wacht- en toegangstijden waarvan de publicatie vanuit de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) vereist is. Naast de genoemde behandelingen biedt het Reinier de Graaf ziekenhuis nog veel meer zorg. De wacht- en toegangstijden daarvoor kunt u afstemmen met de betreffende polikliniek of arts.

Toegangstijd polikliniek

In onderstaand schema ziet u de toegangstijd voor een eerste afspraak op een polikliniek in dagen.

Wachttijd behandeling

De wachttijden voor een behandeling op de OK of een poliklinische OK  zijn weergegeven in dagen. Onder de knop ‘wachttijd behandeling’ vindt u de tijd gemeten vanaf de aanmelddatum voor de operatie tot aan de dag van de operatie.

Toegangstijd Diagnostiek

De toegangstijd voor diagnostiek wordt weergegeven in dagen. Dit is het aantal kalenderdagen tussen de dag waarop u een afspraak maakt en de dag waarop u die afspraak heeft. Indien een snellere behandeling voor u noodzakelijk is, kan uw huisarts een verzoek doen om sneller een afspraak te maken.

Sneller geholpen worden

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de betreffende polikliniek. Wij denken graag met u mee, zodat u mogelijk al eerder terecht kunt. Zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn maximaal aanvaardbare wachttijden (Treeknormen) overeengekomen. Voor een intakegesprek is dit 4 weken vanaf uw eerste contact met de zorgaanbieder en voor de start van een behandeling 7 weken vanaf het intakegesprek. Lukt het niet om een afspraak te maken binnen deze normen? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar en vraag om wachtlijstbemiddeling.

Wachttijden

Delft Naaldwijk Voorburg Ypenburg

Locaties

 • Reinier de Graafweg 5
  2625 AD Delft
  (015) 260 30 60
  Meer info
 • Middel Broekweg 2a
  2671 ME Naaldwijk
  088-260 4000
  Meer info
 • Fonteynenburghlaan 5
  2275 CX Voorburg
  (070) 340 11 00
  Meer info
 • Kiekendiefstraat 17
  2496 RP Den Haag
  (015) 270 68 00
  Meer info

Agenda