Voorzieningen

Wij doen er alles aan om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de de volgende voorzieningen:

Poli-apotheek

Op onze locatie in Delft bevindt zich in de centrale hal, naast de Spoedpost, een poli-apotheek. Deze apotheek is alle dagen van de week dag en nacht open.

Patiëntenpas

Voor een afspraak bij een polikliniek maakt u gebruik van een patiëntenpasMet deze pas kunt u zich aanmelden bij de aanmeldzuil van de betreffende polikliniek. Hierdoor hoeft u niet meer in de rij te staan bij de balie. De handzame pas (formaat pinpas) biedt u bij de aanmeldzuil direct inzicht in de afspraken van die dag en geeft aan wanneer de gegevens geactualiseerd moeten worden.

 

Assistmedewerkers

Onze Assistmedewerkers zijn werkzaam op de verpleegafdeling en zijn uw eerste aanspreekpunt voor niet medische vragen. Zij verzorgen uw ontbijt, lunch en diner afgewisseld met dranken. Daarnaast zorgt de Assistmedewerker voor de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden op uw kamer. Het betreft dan het onder andere het bed, de kast op uw kamer en het nachtkastje. Voor grotere schoonmaakwerkzaamheden komt een medewerker van onze schoonmaakorganisatie langs op de afdeling. Zij hebben geen verpleegkundige of medische taken.

Begeleiding door gastvrouwen en gastheren

Onze gastvrouwen en gastheren in het Gasthuis staan voor uw klaar als u hulp nodig hebt met het aanmelden bij een registratiezuil, het vinden van de juiste afdeling of iets anders. Wij hopen daarmee uw bezoek aan het ziekenhuis net wat gemakkelijker en aangenamer te maken.

Komt u alleen en heeft u hulp nodig in het ziekenhuis? Dan kunt u vooraf of bij aankomst begeleiding door een gastvrouw of gastheer reserveren. Zij of hij ontmoet u bij de receptie, helpt u met uw registratie en aanmelding en brengt u naar uw afspraak. Desgewenst blijft zij of hij bij u of komt u op het afgesproken tijdstip weer ophalen. Een receptiemedewerker kan u na uw afspraak helpen bij het bestellen van een taxi.

U kunt de begeleiding door een gastvrouw of gastheer reserveren door voor uw bezoek contact op te nemen via (015) 260 59 00. Ook kunt u een mail sturen naar receptiedelft@rdgg.nl. Geef in dat geval uw volledige naam, geboortedatum, patiëntennummer, de datum en het tijdstip van uw afspraak en uw telefoonnummer door. U kunt zich ook altijd op de dag van uw afspraak melden bij de receptie en ter plekke vragen om begeleiding.

Bezoektijden

Voor bezoek op zaal gelden onderstaande bezoektijden. In het belang van de rust op de afdeling verzoeken wij u per keer met maximaal twee bezoekers aan het bed te komen. Het kan voorkomen dat u vanwege praktische omstandigheden, zoals afstand of tijd, niet op de vaste bezoektijden op visite kan komen.

Neemt u in dat geval even contact op met een van de verpleegkundigen. Patiënten die mobiel zijn kunnen de gehele dag hun bezoek ontvangen bij de koffiecorners op de begane grond.

Algemene verpleegafdelingen
Gasthuis Delft en Diaconessenhuis Voorburg

14.30 - 19.30 uur

Kraamafdeling /Obstetrie en Neonatologie

Ouders/verzorgers de hele dag door en
zij bepalen zelf wanneer ze bezoek willen
ontvangen.

 

Twee bezoekers per patiënt

Kinder- en Jeugdafdeling
Ouders/verzorgers de hele dag door.

Overigen:

 

 

10.00 - 12.00 uur
14.00 - 19.30 uur

Intensive Care (IC) en CCU 10.30 - 11.30 uur
14.30 - 15.30 uur
18.30 - 20.00 uur

Logerende familieleden

Familieleden van ernstig zieke patiënten kunnen via de verpleegafdeling regelen dat zij blijven logeren. Ouders van opgenomen kinderen kunnen in de nabijheid van hun kind overnachten. De verpleegkundige kan u nader informeren over de logeermogelijkheden.

Brievenbus

Voor de hoofdingang van de locatie in Delft staat een brievenbus. Bij het Diaconessenhuis Voorburg vindt u de brievenbus ook bij de hoofdingang. De dichtstbijzijnde brievenbussen op de locatie Naaldwijk staan op ongeveer vijf minuten lopen in de Tiendweg en in de Alicantestraat. Op de locatie Ypenburg vindt u de brievenbussen eveneens op ongeveer vijf minuten lopen in de Brigantijnlaan en in de Veenweg.

Een (geleide/hulp)hond

Op vertoon van een hondenpas of een speciaal dekje zijn, ondanks een hondenverbod,  geleide/hulphonden in ons ziekenhuis welkom met uitzondering op sommige afdelingen van ons ziekenhuis, zoals de afdeling Intensive Care.  Andere honden zijn niet toegestaan.

Gaat u op bezoek naar een patiënt in ons ziekenhuis, meldt u dit dan even bij onze receptie. 

 

 

Espressobar-winkel

Reinier de Graaf Gasthuis Delft
In de centrale hal van de locatie Delft vindt u een mooie espressobar-winkel en een Brasserie met wisselende menukaart en bediening aan tafel. De espressobar-winkel is op werkdagen van 7.30 tot 20.00 uur geopend en in het weekend van 10.00 tot 20.00 uur. De Brasserie is op werkdagen van 10.00 tot 20.00 uur geopend en in het weekend van 12.00 tot 20.00 uur.

Reinier de Graaf Diaconessenhuis Voorburg
In de centrale hal van de locatie Voorburg is een koffiecorner, geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur.

Gebedsruimte

Te midden van de onrust van het ziekenhuis biedt de gebedsruimte de mogelijkheid even tot uzelf te komen. De ruimte biedt de gelegenheid de handen en voeten te wassen, verder zijn er Korans en gebedskleden aanwezig. U vindt de gebedsruimte in Delft op de begane grond in gang E.

Gevonden voorwerpen

Bent u als patiënt of bezoeker iets verloren in ons ziekenhuis? Wij verzamelen gevonden voorwerpen en bewaren deze op een veilige plek, zodat u ze weer kunt ophalen. U kunt bellen met de receptie van de locatie waar u het voorwerp bent kwijtgeraakt.

Huiskamers

Op verschillende afdelingen binnen het Gasthuis bevinden zich huiskamers voor patiënten. Zij kunnen hiervan gebruikmaken om even te ontspannen in een huiselijke omgeving. In de huiskamers is het mogelijk om alleen of gezamenlijk te eten, televisie te kijken, een krant te lezen, een spelletje te doen of een praatje te maken. Er zijn vrijwilligers aanwezig om patiënten die zijn opgenomen aandacht en afleiding te bieden. Dit helpt hen met het weer ontwikkelen van een gezond dag- en nachtritme, wat de revalidatie bespoedigt.

Kinderopvang tijdens afspraak

Brengt u een bezoek aan onze locatie in Delft? Dan kunt u gebruikmaken van de diensten van Knotz Kinderopvang in hun vestiging Villa Duimelot, direct naast het ziekenhuis. Ouders en verzorgers kunnen op deze manier zonder tijdsdruk en extra zorgen naar hun afspraak in het ziekenhuis gaan. Tegen een vergoeding vangt Knotz Kinderopvang kinderen van 0 tot en met 5 jaar tijdelijk op. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van Knotz Kinderopvang.

Voorwaarden en kosten

 • De ouder of verzorger is patiënt bij Reinier de Graaf.
 • De dienstverlener is Knotz Kinderopvang en u rekent met hen af.
 • De minimale afname voor de kinderopvang is 1 uur. Het actuele tarief (inclusief luiers, standaardvoeding en overdracht) kunt u opvragen bij de locatie.
 • Er hoeft geen vast contract te worden getekend.

Onze receptiemedewerkers kunnen u vertellen hoe u van deze dienst gebruik kunt maken en hoe u bij Villa Duimelot kunt komen. De medewerkers van het kinderdagverblijf kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden voor kinderopvang. Het is in een aantal gevallen mogelijk om een gedeelte van het uurtarief terug te krijgen in de vorm van kinderopvangtoeslag of via uw ziektekostenverzekering.

Contactgegevens

Knotz Kinderopvang, Villa Duimelot
Reinier de Graafweg 1a
2625 AD DELFT
015-256 09 80
www.knotz-kinderopvang.nl

Kluisjes voor patiënten

Verblijft u als patiënt voor kortere of langere tijd in ons ziekenhuis voor een behandeling? Dan kunt u gratis gebruikmaken van een kluisje om uw waardevolle spullen in op te bergen. De kluisjes zijn af te sluiten door middel van een zelfgekozen pincode.

Logerende familieleden

Familieleden van ernstig zieke patiënten kunnen via de verpleegafdeling regelen dat zij blijven logeren. Ouders van opgenomen kinderen kunnen in de nabijheid van hun kind overnachten. De verpleegkundige kan u nader informeren over de logeermogelijkheden.

Mobiele telefoon en wifi (draadloos internet)

U kunt op al onze locaties gewoon gebruikmaken van uw mobiele telefoon. Op sommige plekken binnen het ziekenhuis kunnen echter de signalen van mobiele telefoons de werking van medische apparatuur verstoren. Dit staat aangegeven op de desbetreffende plekken. Bij twijfel kunt u een van onze medewerkers om meer informatie vragen.

Op alle locaties van ons ziekenhuis hebt u toegang tot gratis wifi (draadloos internet). Maak via uw smartphone, tablet, laptop of ander apparaat verbinding via het netwerk ‘ReinierGast’ om hiervan gebruik te maken.

Parkeren

Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft beschikt over een moderne parkeergarage met 450 parkeerplaatsen, inclusief 20 plekken voor mindervaliden en 6 plaatsen met een oplaadpunt voor elektrische auto’s. De garage staat vlakbij de ingang van de spoedpost en de hoofdingang, om gasten zo snel mogelijk toegang tot het ziekenhuis te bieden. In de parkeergarage vindt u rolstoelen en een lift.

Tarieven

Indien u binnen 15 minuten de garage in- en uitrijdt, hoeft u uitsluitend uw parkeerkaart bij de slagboom in te voeren zonder te hoeven betalen. Als u alleen maar iemand komt brengen of ophalen, kunt u gebruikmaken van de Kiss & Ride-zone direct naast de hoofdingang. Deze voorziening voor kort parkeren kan ook gebruikt worden door taxi’s.

Blijft u langer, dan gelden de volgende parkeertarieven:

 • Vanaf 15 tot 30 minuten parkeren: € 1,00
 • Vanaf 30 minuten tot 1 uur parkeren: € 2,00
 • Vanaf 1 tot 1,5 uur parkeren: € 3,00
 • Vanaf 1,5 tot 2 uur parkeren: € 4,00
 • Vanaf 2 tot 2,5 uur parkeren: € 5,00
 • Vanaf 2,5 uur parkeren: € 6,00 (het maximale dagtarief)

De betaalautomaten bevinden zich op de begane grond van de parkeergarage. U kunt betalen met contant geld of uw pinpas.

Als u bij uw vertrek naar uw auto loopt, kunt u eerst bij deze automaten afrekenen. U heeft vervolgens 15 minuten de tijd om de garage uit te rijden. Mocht u problemen ondervinden bij uw betaling of andere vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u zich richten tot onze receptionisten, vrijwilligers of beveiligingsmedewerkers. Zij helpen u graag verder.

Langdurig parkeren

Bezoekt u onze locatie in Delft voor een aaneengesloten periode of op regelmatige basis? Dan kunt u voordeliger parkeren door een dag-, week- of maandkaart te kopen bij de rechter betaalautomaat op de begane grond van de parkeergarage. Een dagkaart kost € 6,00, een weekkaart € 17,50 en een maandkaart € 37,50. Deze service geldt niet voor onze locatie in Voorburg.

Mindervalidenplekken

Voor mindervaliden zijn er 20 plekken op de begane grond van de parkeergarage. De 7 parkeerplekken voor de spoedpost zijn bij de ingebruikname van de parkeergarage komen te vervallen

Reinier Shuttle

Reinier de Graaf biedt u op de locatie Delft de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de Reinier Shuttle. Deze pendeldienst wordt verzorgd door vrijwilligers. Zij rijden patiënten en bezoekers van de parkeerplaats en de parkeergarage naar de hoofdingang van het ziekenhuis, en weer terug.

De Reinier Shuttle rijdt op werkdagen van 08:00 tot 16:45 uur. Indien u gebruik wil maken van deze service, kunt u instappen bij een van de haltes. Deze bevinden zich bij de hoofdingang en in de parkeergarage op de begane grond. Voor vragen kunt u terecht bij de receptie, een van onze vrijwilligers of de beveiliging.

Kort parkeren spoedpost

Komt u voor de spoedpost en wilt u zo snel mogelijk iemand afzetten en naar binnen helpen? Dan kunt u uw auto kort parkeren op de parkeerplaats voor de spoedpost. Omdat veel bezoekers gebruikmaken van deze voorziening, vragen we u uw auto zo snel mogelijk in de parkeergarage te zetten.

Fiets

Komt u op de fiets naar het ziekenhuis, dan kunt u uw fiets parkeren in de gratis fietsenstalling aan de voorkant van het ziekenhuis. In verband met bouw op en ontwikkeling van het terrein rond het ziekenhuis wordt de fietsenstalling in de toekomst verplaatst. Wij houden u via onze website op de hoogte van de ontwikkelingen.

Parkeren op locatie Voorburg

In Voorburg kunt u uw auto tegen betaling parkeren. Daarvoor gelden onderstaande tarieven. U vindt de betaalautomaten bij de hoofdingang.

 • Vanaf 0 tot 15 minuten parkeren: € 0,00
 • Vanaf 15 tot 30 minuten parkeren: € 0,70
 • Vanaf 30 minuten tot 1 uur parkeren: € 1,50
 • Vanaf 1 tot 2 uur parkeren: € 2,80
 • Vanaf 2 tot 3 uur parkeren: € 4,20
 • Vanaf 3 uur parkeren: € 5,00 (het maximale dagtarief)

U kunt uw fiets gratis parkeren in de overdekte fietsenstalling.

Parkeren op locatie Naaldwijk

In Naaldwijk kunt u uw auto en fiets gratis parkeren. De parkeerplaatsen en de fietsenstalling bevinden zich aan de voorzijde van het behandelcentrum.

Parkeren op locatie Ypenburg

In Ypenburg kunt u uw auto en fiets gratis parkeren. De parkeerplaatsen en de fietsenstalling bevinden zich aan de achterkant van het gezondheidscentrum.

Rolstoelen

Voor patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis zijn rolstoelen beschikbaar. Deze zijn te vinden bij de hoofdingangen van al onze locaties. Op de locatie in Delft staan de rolstoelen ook in de parkeergarage. Om hiervan gebruik te maken, hebt u een muntstuk van 1 euro of 20 eurocent nodig. Uw euromunt wordt geretourneerd na het terugbrengen van de rolstoel.

Reinier Shuttle

Reinier de Graaf biedt u op de locatie Delft de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de Reinier Shuttle. Deze pendeldienst wordt verzorgd door vrijwilligers. Zij rijden patiënten en bezoekers van de parkeerplaats en de parkeergarage naar de hoofdingang van het ziekenhuis, en weer terug.

De Reinier Shuttle rijdt op werkdagen van 08:00 tot 16:45 uur. Indien u gebruik wil maken van deze service, kunt u instappen bij een van de haltes. Deze bevinden zich bij de hoofdingang en op het parkeerterrein. Voor vragen kunt u terecht bij de receptie, een van onze vrijwilligers of de beveiliging.

Stiltecentrum

Te midden van de onrust van het ziekenhuis biedt het stiltecentrum de mogelijkheid even tot uzelf te komen. U kunt er gewoon even gaan zitten in een van de makkelijke stoelen, een gedachte opschrijven of een kaarsje aansteken. U vindt het stiltecentrum in Delft op de begane grond in gang E.

Taxi

De receptiemedewerkers op de verschillende locaties kunnen een taxi voor u bellen als u deze nodig hebt. U kunt uw voorkeur voor een taxicentrale zelf aangeven. Wij hebben de telefoonnummers van bijna alle taxicentrales in de regio en proberen een taxi te regelen met de minste wachttijd.

Heeft u een mobiliteitsbeperking, dan bellen wij Regiotaxi Haaglanden voor u. Reinier de Graaf heeft afspraken met deze centrale, die er naar streeft om patiënten met voorrang op te halen. De voertuigen zijn toegankelijk voor rolstoelen, scootmobielen, kinderwagens en rollators en voldoen aan alle veiligheidseisen. Het gaat om een vorm van openbaar vervoer waarbij tarieven worden gehanteerd die tussen de tarieven van het gewone openbaar en die van een normale taxicentrale liggen. Heeft u een WMO-indicatie, dan rijdt u tegen een lager tarief als u over een regiotaxipas beschikt. Deze kunt u aanvragen bij uw gemeente.

Reserveert u zelf de taxi (vanuit huis), dan dient u rekening te houden met een wachttijd van een uur met een uitloop van 15 minuten. Indien u na afloop van uw bezoek aan het ziekenhuis de receptiemedewerker laat reserveren voor uw terugrit, dan geldt er een wachttijd van een half uur met een uitloop van 15 minuten. Voor meer informatie over Regiotaxi Haaglanden kunt u bellen naar 088-9666000.

Televisie, radio en telefoon

Op de locatie Delft en Voorburg kunt u tijdens uw opname gratis gebruikmaken van een televisie en  een radio op uw kamer. Om gebruik te kunnen maken van de televisie en de radio heeft u een afstandsbediening en koptelefoon nodig. Deze wordt door de verpleging aan u verstrekt.

Ziekenhuisdienst

Iedere zondagochtend is er om 10.00 uur een ziekenhuisdienst in de conferentiekamer op de vijfde verdieping, ook wel het melkmeisje genoemd. De ene week is dit een Katholieke, de andere week een Protestantse viering. Indien gewenst halen de vrijwilligers van de afdeling u hiervoor op en zullen u na die dienst weer terug brengen.

Locaties

 • Reinier de Graafweg 5
  2625 AD Delft
  (015) 260 30 60
  Meer info
 • Middel Broekweg 2a
  2671 ME Naaldwijk
  (0174) 63 77 00
  Meer info
 • Fonteynenburghlaan 5
  2275 CX Voorburg
  (070) 340 11 00
  Meer info
 • Kiekendiefstraat 17
  2496 RP Den Haag
  (015) 270 68 00
  Meer info

Agenda

Suggesties?