Vulvapoli

De Vulvapoli is een samenwerking tussen de afdelingen Dermatologie en Gynaecologie. Vulva betekent de uitwendige geslachtsdelen van de vrouw. Klachten van de vulva beïnvloeden de kwaliteit van leven in negatieve zin. Pijn, jeuk en seksuele problemen zijn veel voorkomende klachten.

Er zijn vrouwen die vele jaren klachten hebben voordat ze een arts bezoeken en ook dan kan het nog lang duren voordat een diagnose gesteld wordt en de klachten verholpen kunnen worden. 

Het is gebleken dat vrouwen met vulvaproblemen die op een vulvapoli door gynaecoloog en dermatoloog gezien worden vaak snel en goed geholpen kunnen worden. Er is daarom veel vraag naar deze vorm van zorg. 

Wat kunt u verwachten tijdens uw afspraak

Tijdens uw afspraak bespreekt u samen met de gynaecoloog en de dermatoloog de door u ingevulde vragenlijst, die u per post toegestuurd krijgt. Hierna wordt u gevraagd het onderlichaam te ontkleden en neemt u plaats op een onderzoeksstoel. Dan onderzoekt de gynaecoloog samen met de dermatoloog uw vulva. 

Soms is het nodig uw klacht(en) ‘vast te leggen’ op een foto. Deze foto wordt gemaakt door een medisch fotograaf, in de meeste gevallen is dit een man. Altijd wordt hier vooraf toestemming aan u voor gevraagd. Ook is het mogelijk dat er een klein stukje weefsel (huidbiopt) wordt weggenomen voor onderzoek. Dit gebeurt met een plaatselijke verdoving. Vaak kan al een diagnose worden gesteld en de behandeling gestart worden. 

Het kan voorkomen dat er een arts-assistent (dit is een arts in opleiding tot specialist) meeloopt tijdens dit spreekuur. Indien u hier bezwaar tegen heeft, meldt u dit aan de assistente bij de balie. Zij geeft uw bezwaar door aan de artsen.

U hoeft u afspraak niet te annuleren als u menstrueert, aangezien het onderzoek aan de buitenzijde van de vulva plaats vindt en niet in de vagina.

Het is van groot belang dat u uw afspraak nakomt, aangezien de wachttijden zeer lang zijn. Bel anders uw afspraak tijdig af.

Meenemen naar uw afspraak

•    De ingevulde vragenlijst, die in de envelop is bijgesloten of via bovenstaande link beschikbaar is
•    De verwijzing van uw huisarts of specialist

Meer informatie kunt u vinden op www.vulvapoli.nl.

Specialisten

Afspraak maken

070 - 340 13 85 (Dermatologie)

015 - 260 42 07 (Gynaecologie)

Op werkdagen van 08:30 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00.

Wegwijzer

  • Delft -
  • Naaldwijk -
  • Voorburg 3e etage
  • Ypenburg -

Folders (in PDF)