Vaatcentrum

Het Vaatcentrum behandelt patiënten met aandoeningen van de slagaders, zoals etalage benen, vaatvernauwingen en vaatverwijdingen (aneurysma’s) . Voor voetproblemen bij patiënten met diabetes is er een speciale diabetes voetenpoli.

Verder is het Vaatcentrum gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen van de aders, zoals spataderen, trombose en open benen. De behandeling van spataderen vindt plaats op de spataderpoli op locatie Diaconessenhuis Voorburg door vaatchirurgen, die de meest geavanceerde technieken gebruiken om aandoeningen te behandelen.

Bij  het maken van een afspraak vragen wij u waarvoor u komt.  Zo nodig kunnen we al een vaatonderzoek vóór uw eerste polikliniek bezoek  afspreken.  Onderzoek en  diagnose  vinden dan kort op elkaar plaats, zodat snel met de behandeling kan worden begonnen.

Ook preventie staat hoog op de agenda van het Vaatcentrum. We brengen de risicofactoren voor hart-en vaatziekten  zoals hoge bloeddruk, hoog cholesterol en roken  in kaart gebracht en behandelen deze waar nodig. Het Vaatcentrum biedt ook stoppen met roken begeleiding aan door gekwalificeerde stoppen met roken begeleiders.

Het Vaatcentrum werkt nauw samen met  fysiotherapeuten, die gespecialiseerd  zijn om  looptraining te geven aan patiënten met etalagebenen. Deze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij Claudicationet zodat kwaliteit gewaarborgd is.

Vaatkeurmerk en spataderkeurmerk

Reinier de Graaf ontving van de Hart & Vaatgroep het Vaatkeurmerk  voor zowel aandoeningen in de slagaders en spataderzorg.  De Hart&Vaatgroep is een patiëntenvereniging voor mensen met een hart- of vaatziekte en hun naasten. Het keurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders, van benen, buik, aorta en hals.

De Hart & Vaatgroep heeft Reinier de Graaf ook het spataderkeurmerk toegekend. Dit keurmerk maakt duidelijk welke ziekenhuizen en behandelcentra de beste spataderzorg aanbieden.

Specialisten

Afspraak maken

015 - 260 42 13

Op werkdagen
van 08.30 tot 16.30 uur

Wachttijd

Delft

<1 week

Naaldwijk

N.v.t.

Voorburg

<1 week

Ypenburg

N.v.t.

Wegwijzer

  • Delft 1e verdieping, gang D
  • Naaldwijk -
  • Voorburg begane grond
  • Ypenburg -

Folders (in PDF)