Urogynaecologisch traject bij klachten van incontinentie bij vrouwen

Wat hebben we gedaan om u beter en sneller van dienst te kunnen zijn?

Om te zorgen dat u direct met een goede diagnose en behandelplan het ziekenhuis verlaat na uw eerste bezoek hebben we een speciaal spreekuur ontwikkeld voor vrouwen met ongewild urineverlies. Bij vrouwen is er soms ook sprake van een gynaecologisch probleem waarvoor evaluatie nodig is.
Voordat u op het spreekuur komt krijgt u een vragenlijst en wordt u verzocht om een plasdagboek bij te houden. Ook zal uw urine worden nagekeken.

U wordt op het spreekuur  door een gespecialiseerde continentieverpleegkundige en vervolgens door een uroloog en gynaecoloog gezien in een gesprek van circa 40 minuten. Tijdens deze afspraak wordt eerst door een gespecialiseerde continentieverpleegkundigen aan de hand van vragenlijsten uw klachten in kaart gebracht. Hierna wordt u onderzocht door de gynaecoloog en aanvullend wordt door de uroloog met een kleine camera in de blaas gekeken. Aanvullend wordt er nog een plastest gedaan waarna u een afsluitend gesprek krijgt bij beide specialisten.

Mannen met incontinentie worden gezien op het urologie spreekuur.

Anja Verbaan en Jolanda van den Berg.

Uiteraard kunt u uitgebreid voorlichting krijgen over incontinentiemateriaal via de continentie-verpleegkundigen Anja Verbaan en Jolanda van den Berg. Zij zullen u begeleiden bij vervolgbehandelingen in het ziekenhuis.

Wanneer kunt u hier terecht?

Elke week vindt in Delft het spreekuur plaats op donderdag en in Voorburg om de week op dinsdag. Er is altijd een uroloog en een gynaecoloog bij het spreekuur aanwezig. De urologen die aan dit spreekuur deelnemen zijn S.J. van Loopik (locatie Voorburg/Delft) en R.E. Stuurman-Wieringa (Voorburg/Delft). De gynaecologen die dit spreekuur verzorgen zijn A.L. Milani (locatie Voorburg), F.C. Siemens (locatie Delft) en D.A van Rumpt (locatie Voorburg/Delft).

Hoe kunt u een afspraak maken voor dit spreekuur?

Voor een afspraak in Delft of Voorburg belt u van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur via (015) 260 42 07. Telefoonnummer continentie-verpleegkundige: (015) 260 36 02.

Afspraak maken

015 - 260 39 43

Op werkdagen