Reumatologie

De artsen en verpleegkundigen van de afdeling Reumatologie, behandelen patiënten met reuma. Reuma is een verzamelnaam voor allerlei ziekten en aandoeningen die pijn en soms vergroeiingen veroorzaken in het bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat bestaat uit gewrichten, gewrichtskapsels, spieren, pezen, slijmbeurzen en het bot.

De reumatologen van de afdeling Reumatologie hebben ruime ervaring op alle gebieden van het specialisme, zowel op het gebied van inflammatoire gewrichtsziekten en auto-immuunziekten, als met artrose en lokale gewrichtsklachten. Onder inflammatoire gewrichtsziekten vallen ziekten zoals reumatoïde artritis, artritis psoriatica, spondylartritis (zoals M Bechterew), SLE en sclerodermie. De afdeling Reumatologie werkt samen met de afdelingen Orthopedie, Dermatologie, Interne Geneeskunde, Plastische Chirurgie en Revalidatie.

Voor specifieke reumatologisch-chirurgische problemen zijn er gezamenlijke spreekuren ingericht met de orthopedisch chirurgen. Voor patiënten met huid- en gewrichtsklachten is er een gezamenlijk spreekuur van de reumatoloog en dermatoloog. Verwijzing naar dit spreekuur gebeurt via de polikliniek Dermatologie of Reumatologie. Doel van dit spreekuur is om het beleid en de behandeling beter op elkaar af te stemmen.

De afdeling Reumatologie heeft poliklinische spreekuren op de locaties, Delft, Naaldwijk, Voorburg en Ypenburg.

In samenwerking met de afdeling Reumatologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de afdeling Reumatologie van het Erasmus Medisch Centrum (EMC) te Rotterdam nemen we actief deel aan wetenschappelijk onderzoek.

Op de website van ReumaNederland kunt u uitgebreide informatie vinden over en met betrekking tot uw reumatische aandoening.

Specialisten

Afspraak maken

Delft 015 - 260 50 00

Op werkdagen van
08.30 - 16.30 uur

Wegwijzer

  • Delft Polikliniek, 1e verdieping gang G
  • Naaldwijk -
  • Voorburg -
  • Ypenburg -

Folders (in PDF)