Plastische Chirurgie

Plastische chirurgie houdt zich bezig met het herstel van vorm en functie van lichaamsdelen. Dat kan nodig zijn in verband met een aangeboren afwijking, een spontaan opgetreden stoornis of door een afwijking na een operatie, bijvoorbeeld de reconstructie van de borst na een borstamputatie.

Behandelingen

Bij de plastisch chirurgen van het Reinier de Graaf ziekenhuis kunt u terecht voor alle voorkomende ingrepen zoals huidafwijkingen, borstverkleining, borstvergroting of borstreconstructie, buikwandcorrectie en ooglidcorrecties en wenkbrauwlift.

Handchirurgie

Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in handchirurgie. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het herstel van pezen, zenuwen of botten, maar ook om hand- en polsaandoeningen als gevolg van reuma en veelvoorkomende aandoeningen als Trigger vingers,  de ziekte van Dupuytren of het carpale tunnelsyndroom.

Hand- en Pols Centrum

Het Hand- en Pols Centrum is een samenwerkingsverband tussen de plastisch chirurg, orthopeed en chirurg die zich allen hebben gespecialiseerd in de behandeling van hand- en polsproblemen. Tevens zijn bij deze spreekuren één of meerdere hand-fysiotherapeuten aanwezig die direct betrokken zijn bij de nabehandeling van dergelijke aandoeningen.

Borstreconstructie

Voor de reconstructie van borsten na borstkanker wordt intensief samengewerkt met de mammachirurgen. Vaak is het mogelijk om tijdens de operatie, waarin de borst wordt verwijderd, direct de eerste fase van de reconstructie in te zetten. Ook als de borst in het verleden geheel of gedeeltelijk is verwijderd is vaak nog een goede reconstructie mogelijk.

Huidafwijkingen

In samenwerking met de dermatologen verhelpen plastisch chirurgen veel goed- en kwaadaardige huidafwijkingen. Vaak gebeurt dit in de poli Dermatologie zodat men, na het stellen van de diagnose door de dermatoloog, niet van locatie hoeft te veranderen.

Vergoeding

De zorgverzekeraars vereisen voor elk eerste consult een verwijzing van uw huisarts of een andere specialist. Voor cosmetische chirurgie geldt dat de behandeling meestal niet vergoed wordt. Ook cosmetische ingrepen worden in het ziekenhuis uitgevoerd.
U kunt terecht voor een consult bij de polikliniek Plastische Chirurgie in Reinier de Graaf Gasthuis Delft en Locatie Diaconessenhuis Voorburg.

Onderzoeken en behandelingen

  • Handenspreekuur

Specialisten

Afspraak maken

015- 260 39 40

Op werkdagen
van 08.00 tot 12.00 en van 13:00 tot 16:00 uur

Wegwijzer

  • Delft Polikliniek, 1e verdieping gang D
  • Naaldwijk Begane grond
  • Voorburg 1e verdieping
  • Ypenburg -

Folders (in PDF)