Speciale spreekuren

Diabetespost

Op deze poli wordt d.m.v. fotografie gezocht naar beschadigingen van het netvlies die het gevolg zijn van suikerziekte. Wordt die beschadiging niet tijdig vastgesteld en behandeld, dan kan dat leiden tot slechtziendheid.

Onscherp zien, achteruitgaan van de ogen

Wazig zien kan komen door een verkeerde brilsterkte, grijze staar (cataract) of diverse andere oogafwijkingen. Als uw opticien uw probleem niet kan oplossen en een oogziekte vermoedt verwijst deze naar een oogarts. De oogarts stelt, eventueel na verdere onderzoeken vast of er een oogafwijking is.

Geïrriteerde, tranende, of pijnlijke ogen

Klachten als oogontstekingen worden door de huisarts behandeld. Als dit niet lukt wordt verwezen naar de oogarts. U kunt door onze oogartsen behandeld worden voor droge ogen, tranende ogen, ontsteking door uveitis, ooglidontstekingen.

Spreekuur orthoptiste

Voor kinderen met oogproblemen is er op de locaties Delft en Voorburg een gezamenlijk spreekuur van de oogarts met de ortoptiste. Deze onderzoekt en behandelt bij voorbeeld scheelzien en luie ogen.

Oogleden

Oogleden zijn belangrijk voor bescherming en bevochtiging van de ogen, wat heel duidelijk wordt als ze niet meer goed kunnen werken. Op het oogleden spreekuur wordt gekeken naar de behandelopties van niet goed functionerende of beschadigde oogleden.

Maculapoli

Ineens moeite hebben met lezen of het herkennen van gezichten kan wijzen op de oogziekte ‘natte maculadegeneratie’ die vooral bij 65-plussers voorkomt en het centrale deel van het netvlies aantast. Het Reinier de Graaf behandelt deze aandoening met een aantal ooginjecties. Het is belangrijk om snel te beginnen met de behandeling, omdat de aandoening binnen een paar weken onherstelbare schade aanricht: lezen of televisie kijken kan onmogelijk worden.

Contactlens spreekuur

Reinier de Graaf werkt sinds kort samen met  contactlensspecialist Oculenti. In het kader van deze samenwerking is er een contactlenzenpraktijk van Oculenti geopend op de oogpoli van de locatie in Delft. De optometristen en contactlensspecialisten van Oculenti  oriënteren zich continu op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen, zoals diagnostiek, aanpastechnieken en lensmateriaal. Zij verwelkomen u dan ook graag om u te adviseren welke lenzen het meest geschikt zijn voor een comfortabel en goed zicht. Of het nu gaat om harde of zachte lenzen, dag- of nachtlenzen, verte of multifocale lenzen, op al uw vragen hebben de medewerkers van Oculenti een passend antwoord.

U kunt telefonisch een afspraak maken voor de contactlenzenpraktijk via telefoonnummer 015 - 260 40 87. Meer informatie over Oculenti dan wel contactlenzen: www.oculenti.nl

Nazorg

Voor de nazorg heeft Reinier de Graaf een speciaal spreekuur van Koninklijke Visio in samenwerking met ERGRA low vision, waar u advies kunt krijgen over revalidatie, hulpmiddelen en aanpassing van huis of werkplek.