Oogheelkunde

Voordat u de eerste afspraak bij onze poli heeft, krijgt u een vragenlijst die u in de wachtruimte kan invullen. Hierop kunt u onder meer aangeven welke medicijnen u gebruikt. Tijdens de afspraak doet een technisch oogheelkundig assistent het vooronderzoek. Dat kan een oogtest zijn of een oogdrukmeting. Daarop volgt het onderzoek door de oogarts. Deze arts bespreekt met u de diagnose en de beste behandeling.

Soms moet voor deze onderzoeken de pupil groter gemaakt worden; dat gebeurt met behulp van druppels. Na het toedienen van deze druppels kunt u een dag geen autorijden. Houdt u daar vooraf rekening mee en vraag iemand om met u mee naar de afspraak te gaan, zodat u daarna weer veilig thuiskomt.

Komt u voor de eerste keer bij onze oogartsen, zorg dan dat u een verwijsbrief van uw huisarts bij u heeft. Heeft een van onze oogartsen u verzocht om langs te komen voor een nieuwe afspraak, dan is een verwijsbrief voor deze afspraak niet nodig.

Sinds januari 2020 doen we geen CBR rijbewijskeuringen meer. 

Diverse ingrepen

De oogartsen van Reinier de Graaf houden zich bezig met oogafwijkingen en stoornissen in het gezichtsvermogen. Ook doen onze oogartsen staaroperaties en laserbehandelingen. De oogartsen in Reinier de Graaf hebben elk hun eigen aandachtsgebied, zoals staar, ooglidaandoeningen, netvliesaandoeningen, hoge oogdruk (glaucoom) of scheelzienoperaties.

Bij staaroperaties bieden de oogartsen patiënten een keuze uit meerdere kunstlenzen. Naast de monofocale lens, die vergoed wordt door de verzekeringsmaatschappij, kunt u tegen bijbetaling kiezen uit meerdere premium (ofwel 'advanced technology) lenzen, zoals torische implant lenzen en multifocale implant lenzen. Premium lenzen zijn niet altijd mogelijk als er naast staar nog andere oogziekten zijn. Lees hiervoor de folder over een Staaroperatie. Check altijd de meest recente prijzen en ga naar 'Tarieven onverzekerde zorg' voor het huidige jaar. 

Onze oogartsen voeren naast bovengenoemde ingrepen ook diverse soorten ooglidcorrecties uit. Dit kan overigens ook door een plastisch chirurg. Bovenooglidcorrecties worden niet altijd vergoed; zie de voorwaarden in de folder Ooglidcorrecties bovenoogleden (blefaroplastiek).

 

Specialisten

Afspraak maken

Op werkdagen van
08.30 tot 16.30 uur
015 - 260 40 90

Wegwijzer

  • Delft Polikliniek, 1e verdieping gang A
  • Naaldwijk begane grond
  • Voorburg 1e verdieping
  • Ypenburg -

Folders (in PDF)