PET-CT

Op de afdeling Nucleaire Geneeskunde in het Reinier de Graaf ziekenhuis beschikken we over een digitale PET-CT-scanner van Philips, de Vereos. Dit is ’s werelds eerste volledig digitale scanner. Met deze scanner kunnen we patiënten een hoogwaardig PET-CT-onderzoek bieden met nauwkeurige beelden, zonder dat ze daarvoor een hoge dosis toegediend hoeven te krijgen. De scanner maakt probleemloos CT’s van diagnostische kwaliteit.

Ligging op de PET-CT en de digitale PET-CT zelf.

Het Karl-optrek en toediensysteem zorgt ervoor dat elke patiënt op het juiste moment de juiste dosis toegediend kan krijgen, omdat de dosis pas bereid hoeft te worden op het moment dat dit nodig is. Met dit systeem kan de patiëntdosis veilig op afstand toegediend worden, zodat ook de dosis voor het personeel minimaal is.

KARL optrek- en toediensysteem.

We voeren verschillende soorten PET-onderzoeken uit, zoals de F-18 FDG-PET-scan (bij oncologie en ontstekingen) en de F-18 Choline-PET (voor het opsporen van bijschildklieradenomen). Voor onderzoek bij prostaatcarcinoom kunnen we zowel F-18 als Ga-68 PSMA-PET-scans maken, waarbij we de synthese van het Ga-68 PSMA zelf in ons eigen lab uitvoeren. Ook maken we scans van de hersendoorbloeding en de doorbloeding van het hart.

F18-PSMA-scan.

We hebben met ons PET-CT-centrum een regionale functie. Voor het Franciscus Gasthuis & Vlietland voeren wij de PET-CT-scans uit, alsmede voor een deel van de patiënten van het LangeLand Ziekenhuis.

Afspraak maken

015 - 260 42 33

Op werkdagen
van 8.00 tot 17.00 uur

Wegwijzer

Nucleaire geneeskunde is te vinden op de begane grond gang G tegenover Radiologie.