Professionals

De afdeling Nucleaire Geneeskunde van het Reinier de Graaf ziekenhuis beschikt over meerdere apparaten. Met een PET-CT centrum, twee SPECT-CT’s, een DEXA-scanner, twee hoge-dosis therapiekamers en een eigen hotlab is de afdeling al zeer compleet. Daarbij wordt met het oog op de toekomst rekening gehouden met uitbreiding van de werkzaamheden en vernieuwing van de apparatuur. 

Meer informatie over onze onderzoeken en werkzaamheden vindt u in de links hieronder:

PET-CT
SPECT-CT
DEXA
Therapie
Hotlab

Naast het leveren van primaire zorg houdt de afdeling zich bezig met onderzoek en onderwijs. Door middel van innovatieve projecten en regionale scholingen worden de technieken en kennis van zowel intern als extern personeel up-to-date gehouden en vergroot. 

Op meerdere verbredende gebieden worden projecten en activiteiten uitgevoerd op de afdeling, zoals innovatie en kwaliteit. 

Kwaliteit

Op de afdeling Nucleaire Geneeskunde wordt continue en op meerdere manieren gewerkt aan kwaliteit en procesverbetering. Zo hanteren wij meerdere gebruikelijke structuurlijnen zoals VIM (Veilig Incident Melden), jaargesprekken, audits, de stralingshygiënecommissie, kwaliteitsoverleggen en kerngroepen. Daarbij wordt ook op een vernieuwende manier gewerkt aan verbetering door bijvoorbeeld KaiZen-projecten, Lean Six Sigma en innovatieprojecten. 

Omdat wij het belangrijk vinden om deze kwaliteitsvoortgang te toetsen, worden regelmatig interne en externe audits gehouden. Zo heeft de afdeling onlangs de ISO 9001-certificering en EARL-accreditatie behaald. 

De afdeling maakt zich sterk om de kennis van het personeel te verdiepen en te verbreden, zowel intern als extern door middel van lezingen, interne en externe scholingsmomenten en cursussen. Daarnaast is de afdeling een gewilde opleidingsplaats voor duale en voltijd studenten van de opleiding MBRT. 

Symposia

Eén keer per jaar wordt door onze afdeling een internationaal symposium georganiseerd. De organisatoren doen daarbij hun best om telkens vernieuwende en innovatieve onderwerpen te vinden, die gepresenteerd worden door interessante sprekers. Op deze manier willen wij de steeds vernieuwende technieken onder de aandacht brengen bij collega’s uit Nederland en België en daarbij een aanvulling zijn voor de reeds bestaande scholingen. 

Het symposium van 2020 wordt gehouden op 28 mei en de inschrijving hiervoor is geopend. Nieuwsgierig geworden naar het Nucleaire Geneeskunde Symposium? Klik dan hier.