Neurologie

Neurologie is het specialisme dat zich richt op de diagnose en behandeling van aandoeningen van het zenuwstelsel (hersenen, ruggenmerg, zenuwen) en de spieren.

Uw eerste contact met de neuroloog zal meestal plaatsvinden op de polikliniek Neurologie. Na verwijzing door uw huisarts of via een andere specialist. Deze polikliniek is te vinden in Reinier de Graaf Gasthuis Delft, Diaconessenhuis Voorburg, Behandelcentrum Westland en de Reef Ypenburg.

Klachten waarmee u bij de neuroloog terecht kunt, zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, tintelingen, uitstralende pijn in de arm of het been, verlammingsverschijnselen of slaapstoornissen. De neuroloog  onderzoekt de volgende ziektebeelden:  hernia, carpale tunnelsyndroom (aandoening aan de pols), hoofdpijn, herseninfarct, dementie, multipele sclerose (MS), Parkinson, hersentumoren en epilepsie.

Speciale poliklinieken

De maatschap neurologie kent de volgende speciale poliklinieken:

 • Centrum voor slaapstoornissen
 • De Carpale Tunnelpolikliniek 
  Deze polikliniek bevindt zich op de locatie Delft en Voorburg. Patiënten met klachten, die wijzen op deze veel voorkomende neurologische afwijking Carpale tunnelsyndroom, krijgen tijdens een one stop visit uitsluitsel over diagnose en behandeling. Tijdens uw bezoek aan deze poli zal er een EMG-onderzoek op de KNF-afdeling uitgevoerd worden. Naar aanleiding van de resultaten van het onderzoek wordt een behandelplan opgesteld, zonodig wordt u doorverwezen voor een chirurgische ingreep.
 • De Geheugenpolikliniek
  Patiënten met lichte geheugenklachten of een gedragsverandering kunnen voor een consult terecht bij deze multidisciplinaire polikliniek. In een ‘one stop visit’ ziet men de neuroloog en neuropsycholoog. Alle onderzoeken, zoals een MRI van de hersenen en een EEG, worden op dezelfde dag verricht. Voor een consult op de geheugenpolikliniek heeft u een doorverwijzing van de huisarts nodig.
 • De Hoofdpijnpolikliniek

Samenwerking

Bij veel neurologische aandoeningen is een nauwe samenwerking met een ander medisch specialisme of met ondersteuners van belang. Samenwerking vindt plaats met Radiologie, Neurochirurgie, Klinische Neurofysiologie, Neuropsychologie, Fysiotherapie en Revalidatie.

Behalve 10 neurologen kent de afdeling 6 specialistisch verpleegkundigen, 10 poliklinisch medewerkers en 5 secretaresses. Iedere neuroloog heeft naast de algemene neurologie een eigen aandachtsgebied, zoals geheugenstoornissen, kinderen, MS, bewegingsstoornissen (bijvoorbeeld Parkinson), slaapstoornissen en de Botox-behandeling (bij bijvoorbeeld spiersamentrekkingen van de oogleden en nek).

Specialisten

Contact

Voor afspraken, herhaalrecepten en vragen
Maandag t/m vrijdag
08.30 tot 16.30 uur
015 – 260 35 33

Wegwijzer

 • Delft Polikliniek, 1e verdieping gang J
 • Naaldwijk begane grond
 • Voorburg 1e verdieping
 • Ypenburg 1e verdieping

Folders (in PDF)

Contact

Voor afspraken, herhaalrecepten en vragen
Maandag t/m vrijdag
08.30 tot 16.30 uur
015 – 260 35 33