Menstruatieproblemen

Problemen rond de menstruatie, abnormaal vaginaal bloedverlies of bloedverlies na de overgang, zijn veel voorkomende problemen. Bij 20% van de vrouwen die de polikliniek gynaecologie bezoekt speelt deze problematiek een rol. Om deze groep vrouwen zo efficiënt en snel mogelijk te helpen, is een speciale polikliniek in de locatie Voorburg gestart, waarbij zowel anamnese, als diagnose en het eventueel instellen van een therapie, in één polikliniekbezoek wordt afgerond.

Het aanmelden verloopt via de huisarts of gynaecoloog, waarna met behulp van een uitvoerige anamnese en nieuwe technieken, een diagnose en eventuele behandeling kan worden ingesteld door een gynaecoloog met dit aandachtsgebied. Dit traject wordt in het tijdsbestek van enkele uren doorlopen. De patiënt met menstruatiestoornissen of abnormaal vaginaal bloedverlies kan derhalve snel, doeltreffend en in kort tijdsbestek behandeld worden.

Doorverwijzing kan plaatsvinden via de huisarts of specialist, naar de gynaecologen dr. K. Kapiteijn of F.C. Siemens in de locatie Voorburg.

Specialisten

Folders (in PDF)