KNO-heelkunde

Met zeven KNO-artsen is de maatschap KNO in Reinier de Graaf een van de grotere KNO-maatschappen in Nederland. Naast de algemene KNO-heelkunde hebben wij een aantal specialismen in huis, waaronder oorchirurgie (o.a. stapedotomie) en traanwegchirurgie. Ook zijn wij een regionaal kenniscentrum op het gebied van allergieën. Ons foniatrisch spreekuur wordt druk bezocht door zangers, radio- en televisiepresentatoren en wij hebben speciale spreekuren voor snurk- en reukproblemen en een hoestpoli. Vanzelfsprekend bent u ook aan het goede adres voor neuscorrecties en bij bloedneuzen, doofheid en hoestklachten.

Toegankelijkheid

Toegankelijke en persoonlijke zorg vinden wij belangrijk. Daarom vindt u ons dichtbij huis op locaties Gasthuis Delft, Diaconessenhuis Voorburg, Behandelcentrum Westland en Huisartsenpraktijk Acacialaan Pijnacker. Hier ziet u vaste gezichten, zowel aan de balie als in de spreekkamer. We organiseren regelmatig voorlichtingsavonden, bijvoorbeelden over oorsuizen, snurken en allergieën. We hebben korte toegangstijden en extra vroege en open spreekuren om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

De polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde is voor vragen en advies telefonisch bereikbaar:

Diaconessenhuis Voorburg        (070) 340 11 92  (08.00 – 12.00 uur en 13.00 – 16.30 uur)
Reinier de Graaf Gasthuis          (015) 260 42 42  (08.30 – 16.30 uur)
Gezondheidscentrum De Reef   (015) 270 68 00  (08.00 – 12.15 uur en 13.15 – 16.30 uur)
Behandelcentrum Westland       (0174) 63 77 00  (08.00 – 12.00 uur en 13.00 – 16.30 uur)
Huisartsenpraktijk Acacialaan    (015) 260 42 42 (08.30 - 16.30 uur)
Pijnacker

KNO-ingrepen bij kinderen

Voor alle informatie over KNO-ingrepen bij kinderen, zoals het plaatsen van buisjes en knippen van amandelen, verwijzen wij u naar de speciale KNO-websitepagina voor kinderen. 

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak, belt u (015) 260 42 00.

Afwijkende spreekuren

Naast de reguliere spreekuren hebben de specialisten van de vakgroep Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) van Reinier de Graaf ook afwijkende spreekuren aan het begin van de dag. U kunt hier sneller terecht voor een eerste polibezoek in de vroege ochtend, nog voordat uw werkdag begint. Op deze manier streeft de vakgroep KNO naar een nog betere service:

  • Mw. H.C. Hafkamp op maandagochtend van 07:30 uur tot 08:30 uur in Reinier de Graaf Gasthuis Delft
  • Dhr. F.A.W. Peek op vrijdagochtend van 08:00 uur tot 08:30 uur in Reinier de Graaf Gasthuis Delft
  • Dhr. D.P. Kooper op vrijdagochtend van 07:30 uur tot 08:30 uur in Behandelcentrum Westland.

Open spreekuur op locatie Voorburg

Maandag van 8:45 tot 10:30 uur en donderdag van 8.45 tot 11.30 uur, alleen op locatie Voorburg.

Op donderdag 26 april aanstaande is er geen open spreekuur.

Deze extra service, die het ziekenhuis alleen op locatie Voorburg biedt, is onder meer bedoeld voor patiënten die direct na hun doorverwijzing van de huisarts bij de KNO-arts langs willen gaan. Indien nodig kan, na bezoek aan de KNO-arts, ook een gehoortest plaatsvinden. Het aantal plekken voor de gehoortest is beperkt, dus mogelijk moet u hiervoor op een andere dag terugkomen. Een verwijsbrief van de huisarts is noodzakelijk. 

Integrale zorg

Voor de beste behandeling werken onze KNO-artsen samen met andere specialisten, zoals oogartsen, audiologen, neurologen, radiologen en kinderartsen. We hebben toegang tot de laatste wetenschappelijke inzichten en technieken, bijvoorbeeld op het gebied van oncologie en cochleaire implantaten, door nauw samen te werken met het Leids en Rotterdams Universitair Medisch Centrum. Bovendien werken we samen met Koninklijke Kentalis, een landelijke organisatie voor beter horen en communiceren en Silent Centrum, een antisnurkkliniek.

Patiëntenverenigingen

Specialisten

Inhalatie-allergiespreekuur

Een loopneus, tranende ogen, niezen, huiduitslag en jeuk zijn symptomen die kunnen wijzen op een allergische reactie.

Audiologisch spreekuur

De audiologisch assistent doet een gehooronderzoek en voor en na dit onderzoek ziet u de KNO-arts.

Reukspreekuur

Het spreekuur voor reukstoornissen is bestemd voor mensen die weinig of niets ruiken. 

Stem- of Foniatrisch spreekuur

KNO-arts en logopedist werken tijdens het ‘stem’- of foniatrisch spreekuur samen om de diagnose en behandelplan op te stellen voor mensen met stemproblemen.

Snurkspreekuur

Met behulp van snurkregistratie stelt de KNO-arts de oorzaak van een snurkprobleem vast. U wordt hiervoor kort in slaap gebracht.

Zangersspreekuur

Het zangersspreekuur is speciaal voor mensen die voor hun beroep afhankelijk zijn van hun stem.

Afspraak maken

Op werkdagen van 08.30 - 16.30 uur op 015 260 42 00

Wachttijden KNO

KNO-spreekuur Pijnacker

Er is wekelijks op dinsdagmiddag vanaf 13:15 uur KNO-spreekuur op locatie Pijnacker. Het spreekuur is op afspraak. De wachttijd is 1 week (bijgewerkt: 22 mei 2018).

Huisartsenpraktijk Acacialaan
Acacialaan 2a
2641 AC Pijnacker

Folders (in PDF)