Klinische Neurofysiologie (KNF)

De afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF) is een afdeling die onderzoeken verricht naar de functie van de hersenen, zenuwen, spieren en bloedvaten om te helpen een diagnose te stellen bij neurologische klachten en aandoeningen. Daarnaast worden de onderzoeken ook gedaan om te bepalen hoe een aandoening zich ontwikkelt, of een behandeling aanslaat of als bewaking op de Intensive Care of Operatie Kamer (OK).

U komt op deze afdeling na verwijzing van een specialist, meestal de neuroloog. Een gespecialiseerd KNF laborant verricht de onderzoeken en verslaglegging . De laborant bereidt u voor op het onderzoek, geeft u extra informatie en voert het onderzoek uit. Sommige onderzoeken, zoals bepaalde EMG’s (spier-, zenuw- of reflexonderzoek), worden uitgevoerd door de neuroloog. De onderzoeken kunnen in duur variëren van 20 minuten tot 1,5 uur. Als er meerdere onderzoeken gedaan moeten worden zullen we zoveel mogelijk proberen deze afspraken te combineren op één dag.

In Reinier de Graaf Gasthuis Delft worden alle KNF onderzoeken gedaan. In Diaconessenhuis Voorburg worden alleen EMG en slaaponderzoeken gedaan. De afdeling is in Diaconessenhuis Voorburg geintegreerd bij de polikliniek Neurologie, 1e etage.

Specialisten

Afspraak maken

Op werkdagen van
8.30 tot 17.00 uur
015 - 260 38 42

Wegwijzer

  • Delft Polikliniek, 1e verdieping gang J
  • Naaldwijk -
  • Voorburg 1e verdieping
  • Ypenburg -

Folders (in PDF)

Agenda