Verwijderen moedervlekken, wratten en fibromen

Wij passen verschillende methoden toe om goedaardige moedervlekken, (ouderdoms)wratjes en fibromen (wild vlees) te verwijderen:

Chirurgisch verwijderen
We snijden het plekje uit de huid en brengen een hechting aan die 1 tot 2 weken blijft zitten. Er blijft op de plek van behandeling een streepvormig litteken aanwezig. Deze zal steeds iets minder zichtbaar zijn, maar blijft veelal te zien. In het begin is het litteken nog rood en gezwollen. Na enkele maanden neemt de roodheid en zwelling af.

Wegschrapen en wegbranden
Na de behandeling ontstaat op de behandelde plek een bruin korstje. Dit komt na enkele weken vanzelf los. Onder het korstje is nieuwe huid gevormd, die veelal lichter van kleur is. In het begin is deze huid rood. Het litteken dat als gevolg van de behandeling ontstaat, is iets groter dan de oppervlakte van de oorspronkelijke moedervlek, wrat of fibroom.

Bevriezing (cryotherapie)
Op de plaats van de behandeling blijft geen, dan wel een klein deel van het plekje over. Tijdelijke ongemakken die kunnen optreden, zijn roodheid, zwelling, het warm worden van de huid, blaarvorming, korstvorming en plaatselijke gevoeligheid van de huid.

In samenspraak met u kiezen we welke methode wordt toegepast.


Ouderdomsvlekken

Verwijsbrief huisarts

Bij twijfel over de goedaardigheid van het plekje dat u wilt laten verwijderen, vraagt de dermatoloog u een verwijzing aan uw huisarts te vragen voordat de behandeling plaatsvindt.