Hand- en Polscentrum

Klachten en aandoeningen van de hand en pols komen vaak voor en kunnen zeer belemmerend zijn in het dagelijks leven. U kunt hiervoor terecht bij het Hand- en Polscentrum van Reinier de Graaf.  Indien u verwezen bent door de huisarts, streven wij ernaar u binnen 2 weken een afspraak te bieden. De wachttijd kan langer zijn door het grote aantal aanvragen. Wij vragen hiervoor uw begrip. U kunt op woensdagochtend terecht in het Hand- en Polscentrum Diaconessenhuis Voorburg.

In dit gespecialiseerde centrum zien een traumachirurg, orthopedisch chirurg en plastisch chirurg patiënten met: ongeval letsels, aangeboren afwijkingen, chronische pols-, pees- en zenuwklachten en handafwijkingen als gevolg van bijvoorbeeld Dupuytren of reumatoïde artritis.
Reni Felix vertelt over zijn ervaring met het Hand- en Polscentrum.

Het Hand- en Polscentrum is gespecialiseerd in de behandeling van:

Uniek in de regio

De samenwerking van zowel een traumachirurg als een plastisch chirurg en een orthopedisch chirurg binnen het Hand- en Polscentrum maken dit centrum uniek in de regio. Iedere specialist is vanuit zijn eigen vakgebied gespecialiseerd in aandoeningen van de hand en de pols. Tijdens een gezamenlijk spreekuur werken zij nauw samen. Indien nodig kan een revalidatiearts, reumatoloog, neuroloog of ergotherapeut betrokken worden bij de (na)behandeling van complexe hand- of polsaandoeningen. Daarnaast werken de specialisten van het Hand- en Polscentrum intensief samen met gespecialiseerde handfysiotherapeuten van Fysiotherapie Marijke Vaske en de gipsmeesters van het ziekenhuis.

Uw ziektekostenverzekeraar krijgt een rekening van ons ziekenhuis voor het consult aan de specialist en van de fysiotherapeut. Let op: Bent u niet verzekerd voor fysiotherapeutische kosten, dan moet u de rekening van de fysiotherapeut zelf voldoen (ook als er geen verdere behandeling volgt).

 

Onderzoeken en behandelingen

  • Operatie carpale tunnelsyndroom

Specialisten

Afspraak maken

Chirurgie 015 - 260 42 13

Orthopedie 015 - 260 - 45 00

Plastische chirurgie 015 - 260 39 40

Op werkdagen van 08.00 - 16.30 uur

Folders (in PDF)