Gynaecologie

Op de afdeling Gynaecologie behandelt de gynaecoloog klachten en aandoeningen van de vrouwelijke geslachtsorganen. Veel voorkomende gynaecologische problemen zijn menstruatiestoornissen, verzakkingsklachten (baarmoeder, darm en blaas) en ongewenst urineverlies. De gynaecoloog begeleidt en behandelt eveneens vrouwen met complicaties tijdens de zwangerschap en vrouwen waarbij het niet lukt om zwanger te raken. De afdeling Gynaecologie is één van de 19 topklinische gynaecologie-afdelingen in Nederland. Het Bekkenbodemcentrum, het Fertiliteitscentrum, de Menstruatiepolikliniek en de Vulvapolikliniek genieten landelijke bekendheid.

De afdeling Gynaecologie is onderverdeeld in gespecialiseerde poliklinieken en centra. Op deze poliklinieken werken 14 gynaecologen, 10 arts-assistenten en 11 verloskundigen.

Overzicht gespecialiseerde poliklinieken en centra:

Als u uw eerste afspraak maakt, wordt u op basis van uw klachten naar de juiste polikliniek doorverwezen. Tijdens het eerste bezoek aan de polikliniek brengt de arts uw klachten nauwkeurig in kaart en bepaalt welke vervolgonderzoeken nodig zijn. U ondergaat dan vaak direct de benodigde onderzoeken. Meestal zijn de onderzoeksresultaten na twee weken bekend. Aan de hand van de uitslagen stelt de gynaecoloog een eventuele vervolgbehandeling vast. Voor een consult bij de afdeling Gynaecologie heeft u een verwijzing van de huisarts nodig.

Specialisten

Contact

Poli Gynaecologie:

Op werkdagen van
08.30 tot 16.30 uur
015 - 260 42 07

Moeder en Kindcentrum

 

Folders (in PDF)

Wachttijden