Fertiliteitspreservatie

Jaarlijks wordt een grote groep vrouwen geconfronteerd met de diagnose van een kwaadaardige afwijking. Onder deze vrouwen is een aanzienlijk deel, 8-10%, jonger dan 40 jaar. Met name deze groep vrouwen heeft ook te maken met de directe gevolgen van een chemobehandeling of radiotherapie. Er kan dan door schade aan de eierstokken een menopauze optreden, met onvruchtbaarheid en overgangsklachten als gevolg. De polikliniek Fertiliteitspreservatie in locatie Voorburg biedt vrouwen met kanker de mogelijkheid  om eierstokweefsel of embryo's in te vriezen.

Deze behandeling volgt strikte regels met betrekking tot leeftijd, soort tumor, therapievorm en partnerschap. Voor de meeste vormen van kanker zal het wenselijk zijn om een gynaecologisch consult, voorafgaand aan de in te stellen therapie aan te vragen. Bij borstkankerpatiënten kan de fertiliteitspreservatie in de vorm van het invriezen van embryo's ook na de operatie plaatsvinden, voorafgaand aan de chemo- of radiotherapie.

Hoewel zeer recent in ontwikkeling, blijken verschillende methoden van fertiliteitspreservatie, met in achtneming van bovengenoemde regels, succesvol. Verwijzing kan plaatsvinden via de huisarts of specialist, naar gynaecoloog Dr. C.G.J.M. Hilders in de locatie Voorburg.

Afspraak maken

Op werkdagen van
09.00 tot 12.00 uur
14.00 tot 16.00 uur
015 260 42 07