Dermatologie Dagbehandeling

Heeft u een chronische huidaandoening als psoriasis of eczeem en is de gebruikelijke therapie met medicatie en/of licht onvoldoende effectief of krijgt u hierdoor last van bijwerkingen? Dan kan de dermatoloog u doorverwijzen naar de Dagbehandeling Dermatologie van Reinier de Graaf. Deze afdeling bevindt zich op de derde etage van onze locatie Voorburg. De Dagbehandeling Dermatologie is uniek in de regio. Dermatologen, dermatologieverpleegkundigen en doktersassistenten van de Dagbehandeling bieden 3 dagen per week van 08.30 – 17.00 uur multidisciplinaire specialistische huidzorg aan zowel kinderen als volwassenen. Op de Dagbehandeling Dermatologie krijgt u niet alleen medische zorg. Er is ook aandacht voor acceptatie van de chronische huidaandoening en de impact die de ziekte op uw dagelijkse leven heeft. U kunt hierover in gesprek met een psycholoog. Daarnaast is er de mogelijkheid tot lotgenotencontact. De afdeling heeft de beschikking over 2 zalfkamers, 3 lichtcabines, 3 douches, een huiskamer om even te relaxen en een speelkamer voor de kinderen.

Therapie

Voordat u uw eerste therapie op de Dagbehandeling Dermatologie krijgt, heeft u een afspraak met de dermatoloog in opleiding op de afdeling. Er worden foto’s van de door psoriasis of eczeem aangedane plekken op uw lichaam gemaakt voordat u uw behandelingenserie start. Op de Dagbehandeling Dermatologie krijgt u 3 keer per week gedurende circa 10 weken een combinatie van:

De licht- en zalftherapie nemen ruim 2 uur in beslag. Tijdens de therapieën heeft u de gelegenheid om, onder het genot van een kop koffie of thee, in de huiskamer te ontspannen door bijvoorbeeld een boek te lezen, een spelletje te spelen, tv te kijken of ervaringen uit te wisselen met lotgenoten.

Dagbehandeling stap voor stap

  • Lichttherapie
  • Douchen
  • Zalftherapie:Dithranolzalf (bij de behandeling van psoriasis, na 1 kwartier afdouchen)
    Teerzalf ( bij de behandeling van psoriasis en eczeem)
  • 1 uur intrekken zalf, ontspannen in de huiskamer
  • Afdouchen

Afhankelijk van uw aandoening kan het zijn dat uw behandeling enigszins afwijkt van bovenstaand voorbeeld.

Multidisciplinair overleg

De resultaten en voortgang van uw behandeling bespreken dermatoloog, dermatoloog in opleiding, psycholoog en de gespecialiseerde verpleegkundige 1 keer per week in een gezamenlijk multidisciplinair overleg.

Vragen

Hebt u vragen of wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met de (gespecialiseerde) verpleegkundige van de Dagbehandeling Dermatologie via 070 - 340 13 16.
Zij is telefonisch bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag tussen 08.30 – 17.00 uur.