Centrum voor Slaapstoornissen

Mensen slapen een groot deel van hun leven. Een goede nachtrust lijkt vanzelfsprekend. Toch zijn er in Nederland veel mensen met slaapproblemen. Dit kan veroorzaakt worden door verschillende aandoeningen zoals slaapapneu, snurken, rusteloze benen en slapeloosheid. De impact hiervan kan enorm zijn. Men functioneert overdag minder en op lange termijn kan het leiden tot hart- en vaatziekten. Maar door (chronisch) slaaptekort kunnen ook depressiviteit of relatieproblemen ontstaan.

Om mensen met slaapproblemen beter te helpen heeft het Reinier de Graaf de slaappoli opgezet op de locatie Voorburg. Hier werken KNO-artsen, neurologen en longartsen samen. De slaappoli onderzoekt en behandelt  naast snurken en slaapapneu onder andere rusteloze benen, slapeloosheid en slaapwandelen.

Afhankelijk van uw klachten krijgt u een afspraak bij één specialist of een combinatieafspraak bij meerdere specialisten op dezelfde dag. Hierna volgt aanvullend onderzoek. In veel gevallen zal er een slaapstudie verricht worden, welke zowel thuis als in het ziekenhuis  plaats kan vinden. De uitslagen van de onderzoeken worden besproken in het team van specialisten, waarna een behandeladvies volgt.

In het geval van verdenking op een obstructief slaapapneu syndroom (OSAS) is de OSAS-consulent(e) vanaf het begin betrokken bij uw behandeling. Hij/zij is een gespecialiseerd verpleegkundige of laborant die ook de omgang met het CPAP apparaat goed kan begeleiden.

Het centrum voor slaapstoornissen van Reinier is geaccrediteerd door de Slaapgeneeskunde Vereniging Nederland (SVNL). 

Voor aanmelden of informatie kunt u bellen naar bovenstaand telefoonnummer of mailen.

OSAS consulenten:
N. Boogers
J. de Bruyn
Y. Legerstee
M.J. Weber
 

Specialisten

Afspraak maken

Maandag
van 9.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.30

Dinsdag
van 9.00 tot 11.45

Vrijdag
van 9.00 tot 12.30

070 - 340 11 49

Folders (in PDF)