Bekkenbodemcentrum

Reinier de Graaf heeft een gespecialiseerd centrum voor urine-incontinentie en is daarmee één van de multidisciplinaire bekkenbodemcentra in Nederland (zie overzicht op www.bekkenbodem.net).

Voor wie is het spreekuur?

Heeft u klachten van verzakking en/of incontinentie voor urine, dan is dit het spreekuur waar u als patiënt terecht kan. De gynaecoloog en uroloog doen gezamenlijk dit spreekuur in samenwerking met een continentieverpleegkundige en kunnen u na het eerste bezoek al een duidelijke diagnose en behandeladvies geven.

Prestatie-indicatoren

Om de kwaliteit van zorg voor de patiënt inzichtelijk en transparant te maken, wordt door de specialisten gebruik gemaakt van een aantal in Nederland afgesproken prestatie indicatoren.

Verwijzing

Uw huisarts kan u direct naar dit gemeenschappelijke spreekuur verwijzen zonder dat verwijzing naar gynaecoloog of uroloog apart nodig is.

Waar en wanneer?

Op dinsdag vindt het spreekuur plaats in Voorburg op de polikliniek Urologie en op donderdag in Delft, eveneens op de polikliniek Urologie.

Eerste bezoek

Wat u tijdens het eerste bezoek kan verwachten is na te lezen in de folder van het spreekuur. Het is de bedoeling dat u zo spoedig mogelijk weet waar u aan toe bent; dus wat de diagnose is en welke behandeling wanneer kan worden ingesteld. Als regel zijn daar niet meer dan twee bezoeken voor nodig.

Samenwerking

Vaak is een gerichte fysiotherapeutische behandeling noodzakelijk. Niet iedere fysiotherapeut heeft de benodigde expertise om deze behandelingen uit te voeren. Daarom werken we bij voorkeur met geregistreerde bekkenfysiotherapeuten. Onderstaand een overzicht van de bekkenfysiotherapeuten in de regio. Voor uitgebreide informatie over bekkentherapeuten kunt u kijken op de website van de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapie.

Behandelingen

Bij een verzakking of incontinentie zijn onder andere de volgende behandelingen mogelijk:

  • een gespecialiseerde fysiotherapeutische behandeling.
  • een verzakkingsoperatie.
  • een anti-incontinentiebehandeling met een bandje onder de plasbuis.

  • een behandeling met medicijnen.

De behandelend arts bekijkt per geval welke behandeling het meest geschikt is.

Specialisten

Afspraak maken

Op werkdagen van
08.30 - 16.30 uur
015 - 260 42 07

Bekkenbodemmatjes

Folders (in PDF)