Inloggen en uitloggen

Wat heeft u nodig om in te loggen?

• Een computer, tablet of smartphone met internet.
  • Uw DigiD-inloggegevens met sms-controle.
  • Een mobiele telefoon voor ontvangst van een sms-code.

In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u met behulp van DigiD en controle via sms kunt inoggen op het patiëntenportaal.

Waarom moet ik inloggen via DigiD met een sms-code?

Het patiëntenportaal geeft u digitaal toegang tot uw medisch dossier. Inloggen via DigiD is in Nederland een veilige manier om uw identiteit te controleren. Veel overheidsinstellingen maken gebruik van DigiD. U kunt ook inloggen via de DigiD-app in plaats van een extra controle met een sms-code.

Hoe kan ik uitloggen van Mijn Reinier de Graaf?

Dit kan op twee manieren. U kunt uitloggen via de knop 'Uitloggen' en daarnaast logt u automatisch uit als u vijftien minuten niet actief bent op het patiëntenportaal.

Hoe werkt DigiD? Wat moet ik doen bij problemen met inloggen via DigiD?

Informatie over het gebruik van DigiD en het aanvragen van een DigiD-code vindt u op www.digid.nl. Heeft u een DigiD en bent u patiënt bij Reinier de Graaf? Dan kunt u direct inloggen op Mijn Reinier de Graaf.

Wilt u leren hoe u een DigiD kunt aanvragen en gebruiken? Of hoe u de DigiD-app kunt gebruiken? Kijk dan op de website Alles over DigiD

Sms-code ontvangen op een vaste telefoon

Het inloggen op Mijn Reinier de Graaf gaat in twee stappen:

1. U logt in met uw DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord
2. U ontvangt een sms-code op uw mobiele telefoon of via een gesproken bericht op uw mobiele of vaste telefoon.

U kiest zelf op welk toestel u uw sms-code wil ontvangen in Mijn DigiD. Ga naar www.digid.nl en klik rechtsboven op ‘Inloggen Mijn DigiD’. U komt nu in de Mijn DigiD-omgeving.

Bij ‘Controle via sms’ kunt u aangeven hoe u uw sms wil ontvangen: Controle via sms of Gesproken sms. Bij de optie ‘Gesproken sms’ wordt u gebeld op uw mobiele of vaste telefoon en krijgt u de sms-code te horen. Meer informatie vindt u bij Vraag en antwoord van DigiD.

DigiD is een dienst van de overheid. Voor vragen over DigiD kunt u contact opnemen met DigiD via hun contactpagina. Reinier de Graaf kan u daar niet in ondersteunen.