Herhaalrecept aanvragen

Vanaf 1 september 2020 kunt u een herhaalrecept aanvragen als u patiënt bent bij de poliklinieken Dermatologie, Reumatologie, Longgeneeskunde, Gynaecologie en/of Cardiologie.

Herhaalrecept aanvragen

• Log in op het patiëntenportaal Mijn Reinier de Graaf.
  • Ga naar het tabblad medicatie.
  • U ziet hier een overzicht van uw medicijnen zoals deze bij het ziekenhuis bekend zijn sinds uw laatste bezoek.
  • Achter elk medicijn treft u de knop 'Herhaalrecept aanvragen'.
  • Klik op 'Herhaalrecept aanvragen'van het medicijn dat u wilt aanvragen.
  • In het volgende scherm kiest u bij 'Ontvanger'de polikliniek die dit medicijn heeft voorgeschreven.
  • Geef in het witte tekstveld aan dat het om een 'aanvraag herhaalrecept'gaat en klik op aanvragen.
  • U krijgt een mailbericht als uw herhaalrecept is goedgekeurd.
  • De medicijnen kunt u na 2 werkdagen ophalen bij uw apotheek.

Let goed op dat u een herhaalrecept alleen aanvraagt bij de poliklinieken waar deze is voorgeschreven. En dat het om een aanvraag gaat van een van de hierboven genoemde poliklinieken.

Stap voor stap uitgelegd krijgen hoe het werkt? Een uitgebreide handleiding kunt u hier vinden.