Digitaal afspraken maken

Hoe kan ik een afspraak maken via het patiëntenportaal?

Dit kan op twee manieren:

1. Via een ZorgDomein-verwijsnummer.
2. Via het hoofdmenu ‘Agenda/Afspraak maken’.

Via ZorgDomein een afspraak maken
Heeft u van uw huisarts of andere verwijzer een afspraakverwijzing via ZorgDomein gekregen? Dan staat deze klaar in het patiëntenportaal. Met uw ZorgDomein-verwijsnummer ziet u direct de beschikbare plekken in de agenda. Het is niet voor alle ZorgDomein-verwijzingen mogelijk om online een afspraak te maken. Kan dit niet, dan staat in uw verwijsbrief dat u of naar de polikliniek dient te bellen of dat u gebeld wordt door de polikliniek.

Zelf online een afspraak maken
Via het hoofdmenu ‘Agenda’ gaat u naar ‘Afspraak maken’. Klik onderaan de pagina op ‘Afspraak maken’. Kies de afdeling waarmee u een afspraak wilt maken en doorloop de vragen.

Kunnen alle afspraken online worden gemaakt?

Nee, het is nog niet bij alle poliklinieken mogelijk om digitaal een afspraak te maken. U krijgt in dat geval de vraag om telefonisch contact op te nemen met de polikliniek.

Hoe kan ik een afspraak wijzigen of annuleren?

U kunt tot 24 uur van tevoren een afspraak die u zelf heeft gemaakt via het patiëntenportaal wijzigen of annuleren via het patiëntenportaal. Via het hoofdmenu ‘Afspraken’ gaat u naar ‘Gepland’. Hier kunt u de afspraak wijzigen of annuleren.

Patiëntenportaal

Direct inloggen met uw DigiD op patiëntenportaal Mijn Reinier de Graaf.

Handleiding

In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u met behulp van DigiD en controle via sms kunt inoggen op het patiëntenportaal.