Geestelijke verzorging

Als u onder behandeling bent in het Reinier de Graaf Ziekenhuis, dan kan het zijn dat u behoefte heeft aan een goed gesprek, aan geestelijke ondersteuning, troost of coaching in het omgaan met uw ziekte. Ook kunnen onverwachte complicaties bij de behandeling voor u reden zijn geestelijke steun te zoeken. Speciaal daarvoor is er de Afdeling Geestelijke Verzorging.

De geestelijk verzorgers van ons ziekenhuis zijn er om u bij te staan, te begeleiden en indien nodig te bemoedigen. Vooral  ‘oor’ hebben voor uw verhaal is één van hun kerntaken, ongeacht waarvoor u in het ziekenhuis ligt, uw persoonlijke achtergrond of geloofsovertuiging. De geestelijk verzorgers zullen proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij uw levensbeschouwelijke achtergrond.

De geestelijk verzorgers kunnen voor u een ritueel  voltrekken. Daarbij valt te denken aan de ziekenzegen, een gebed, de nooddoop of een aangepast ritueel in overleg met u. U kunt terecht bij diverse speciale ruimten en gelegenheden die de afdeling biedt:

 • een stiltecentrum. U kunt hier even tot uzelf komen, nadenken, bidden, mediteren, een boek lezen of een kaarsje aansteken.U vindt het stiltecentrum in Delft op de begane grond in gang E.

De kunstwerken in het stiltecentrum zijn gemaakt door Anne-Marie van der Wilt (beeldend kunstenaar en theoloog).

 • een Islamitische gebedsruimte. U kunt hier even tot uzelf komen en bidden richting Mekka. De ruimte biedt de gelegenheid de handen en voeten te wassen, verder zijn er Korans en gebedskleden aanwezig. U vindt de Islamitische gebedsruimte in Delft op de begane grond in gang E.

Iedere zondagochtend is er om 10.00 uur een ziekenhuisdienst in de conferentiekamer op de vijfde verdieping, ook wel het melkmeisje genoemd. De ene week is dit een Katholieke, de andere week een Protestantse viering. Indien gewenst halen de vrijwilligers van de afdeling u hiervoor op en zullen u na die dienst weer terug brengen.

Bij opname in het ziekenhuis kunt u aangeven of u behoefte heeft aan een gesprek met een geestelijk verzorger. Uiteraard kunt u dit ook gedurende uw opname aangeven.

De geestelijk verzorgers zijn te bereiken via de onderstaande contactgegevens:


Veronique Brabander
Geestelijk verzorger
 015-2603748
 V.Brabander@rdgg.nl

Jacques van Slagmaat
Geestelijk verzorger
 015-2603747
 J.vanSlagmaat@rdgg.nl

Moritz Pfähler
Geestelijk verzorger
 015-2604187
 M.Pfaehler@rdgg.nl

Caroliene van Waveren
Geestelijk verzorger
015-2604153
C.vanWaveren@rdgg.nl

 

 

Locaties

 • Reinier de Graafweg 5
  2625 AD Delft
  (015) 260 30 60
  Meer info
 • Middel Broekweg 2a
  2671 ME Naaldwijk
  (0174) 63 77 00
  Meer info
 • Fonteynenburghlaan 5
  2275 CX Voorburg
  (070) 340 11 00
  Meer info
 • Kiekendiefstraat 17
  2496 RP Den Haag
  (015) 270 68 00
  Meer info

Agenda

Suggesties?