Huisregels

Wij ontvangen onze patiënten en bezoekers graag in een veilige en prettige omgeving. Waar we de beste zorg willen verlenen en rekening houden met elkaar. Houdt u zich daarom aan onze huisregels.

Bezoek

Het Reinier de Graaf ziekenhuis is een gastvrij ziekenhuis. Bezoek voor onze patiënten is welkom tussen 7.00 en 21.00 uur. Per patiënt maximaal twee bezoekers. Tijdens uw bezoek gaat de zorg voor patiënten gewoon door. Daarom vragen wij u om altijd de bezoekregels en de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen. Wij rekenen op uw medewerking. Lees hier de complete bezoekregels. 

Fotograferen en filmen

Om de privacy van patiënten en medewerkers te beschermen, is filmen, fotograferen en maken van geluidsopnamen zonder hun toestemming niet toegestaan. Het opnemen van beeld- en geluid voor publicatie mag alleen met toestemming van de afdeling Communicatie.

Roken, alcohol en drugs

Reinier de Graaf is een rookvrij ziekenhuis. Ook het roken van een e-sigaret is niet toegestaan. Roken is alleen toegestaan in speciale rookabri’s. De rookruimte voor patiënten ligt naast de centrale hal en er is een ruimte buiten tegenover de hoofdingang. Personen onder invloed van alcohol of drugs, worden weggestuurd uit het ziekenhuis. Het is alleen in de brasserie toegestaan alcohol te nuttigen. Patiënten overleggen dit eerst met de behandelend arts.

Agressie en geweld

Wij verwachten van patiënten en bezoekers dat zij respectvol met elkaar omgaan. Verbaal of lichamelijk geweld, intimidatie, discriminatie of ander ongewenst gedrag tolereren wij niet. Van agressie, diefstal, geweld en vernieling doen wij altijd aangifte bij de politie.

Huisdieren

Met uitzondering van hulphonden zijn dieren niet toegestaan in het ziekenhuis.

Aansprakelijkheid

Reinier de Graaf is niet aansprakelijk voor diefstal, vermissing of beschadiging van persoonlijke eigendommen in de gebouwen en/of op de terreinen van het ziekenhuis.

Mobiel bellen

Mobiel bellen mag in het ziekenhuis. Op enkele plekken is dit in verband met gevoelige apparatuur niet toegestaan. Dit wordt aangegeven op borden.

Parkeren

Reinier de Graaf is niet aansprakelijk voor schade of diefstal van voertuigen. Parkeren op het parkeerterrein en in de garage van het ziekenhuis is op eigen risico.

Calamiteiten

Bij calamiteiten moet u aanwijzingen van het ziekenhuispersoneel, politie en brandweer opvolgen.

Heeft u vragen? 

Voor vragen of meer informatie gaat u naar onze receptie in de hal.