Verpleegafdeling

Op de dag van de opname kunt u zich melden bij de balie van de verpleegafdeling. Hier krijgt u praktische informatie over de gang van zaken op de afdeling. Verder vraagt de verpleegkundige u o.a. of u medicijnen gebruikt, of u een speciaal dieet volgt en of u overgevoelig bent voor bepaalde stoffen. De verpleegkundige zal u ook vragen wie uw contactpersoon is voor u en uw familie. U kunt uiteraard ook vragen stellen aan de verpleegkundige over uw verblijf en behandeling. U krijgt een polsbandje met uw naam en gegevens. Dit polsbandje is een identificatiemiddel. U dient dit altijd te dragen, zodat in geval van nood direct duidelijk is wie u bent.

Let op: Het tijdstip van de ingreep is niet helemaal zeker. Een ingreep kan langer duren dan gepland of er komt een spoedgeval tussendoor. Daardoor kan het voorkomen dat u enige tijd moet wachten.

Gemengd verplegen

In ons ziekenhuis zijn er afdelingen waar dames en heren op één afdeling verpleegd worden. Mocht u daar bezwaar tegen hebben, bespreekt u dit dan met de polikliniekassistent van de polikliniek waar u onder behandeling bent. U kunt ook contact opnemen met de afdeling opname. Als het mogelijk is, wordt met uw wens rekening gehouden.

Bezoek

In het belang van de rust op de afdeling verzoeken wij u per keer met maximaal twee bezoekers aan het bed te komen. Het kan voorkomen dat u vanwege praktische omstandigheden, zoals afstand of tijd, niet op de vaste bezoektijden op visite kan komen. Neemt u in dat geval even contact op met een van de verpleegkundigen. Patiënten die mobiel zijn kunnen de gehele dag hun bezoek ontvangen bij de koffiecorners op de begane grond. Bekijk ook onze bezoektijden.

Bij de afdeling dagbehandeling is er geen bezoekuur, maar kunt u met de verpleegkundige afspreken wanneer uw bezoek langs kan komen.

Veiligheid en huisregels

Het ziekenhuis neemt verschillende maatregelen om uw veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen. ’s Nachts zijn de ingangen beveiligd. Er mag in het ziekenhuis niet worden gerookt. Deze en andere huisregels staan in het huisreglement. De huisregels zijn bedoeld om een veilige en prettige sfeer te waarborgen waarin er rekening wordt gehouden met elkaar. Het huisreglement is opvraagbaar bij de informatiecentra op de locatie Delft en staat op onze website. Het Reinier de Graaf ziekenhuis verleent u graag de best mogelijke zorg. Wij willen graag samen met u werken aan een veilige behandeling en alles controleren om fouten te vermijden. Daarom worden op verschillende momenten tijdens uw verblijf in ons ziekenhuis veel en vaak dezelfde vragen aan u gesteld. Zo gaat het ook als u een operatie moet ondergaan, dan wordt er een Time out , een extra veiligheids-check gedaan. Iedere patiënt die in ons ziekenhuis opgenomen wordt, ontvangt een patiëntveiligheidskaart. Hierop staan allemaal nuttige tips voor een veilig verblijf in het ziekenhuis. U vindt de kaart onder meer op de polikliniek en bij de informatiecentra.

Eten & drinken: onze maaltijdenservice

De dagelijkse maaltijdrondes zijn voorzien op de volgende momenten:

 • ontbijt tussen 08:00 en 09:00 uur
 • lunch tussen 12:00 en 13:00 uur
 • warme maaltijd tussen 17:00 en 18:30 uur

Wenst u echter op een ander moment uw maaltijd te gebruiken, vraagt u dan gerust uw Assist medewerker wat hij of zij voor u kan betekenen.

Het ontbijt en de lunch serveren wij met een broodserveerwagen. Dit is een rijdend buffet, waaruit u uw brood en beleg kunt kiezen. U kunt dan zelf bepalen hoeveel en wanneer u eet. De broodmaaltijden serveren wij op eenmalig servies. In de toekomst zal dit servies volledig biologisch afbreekbaar zijn.

Voor de warme maaltijd kunt u op basis van eventuele dieetwensen het menukeuzeformulier invullen. Dit menukeuzeformulier geeft u een ruime keuze in diverse gerechten. Na het opnemen van uw keuze wordt uw maaltijd à la minute bereid en ongeveer 60 minuten later geserveerd vanuit de maaltijdserveerwagen.

Uw partner (of ander bezoek) kan tegen betaling van 7,50 euro mee-eten op de verpleegkamer. Hiervoor is een voucher verkrijgbaar in de espressobar-winkel in de centrale hal.

Als u een dieet volgt of speciale voedingswensen heeft, kunt u dat aan de verpleegkundige doorgeven. Zo nodig kan een diëtist van ons ziekenhuis u adviseren. U mag zelf onder eigen verantwoordelijkheid levensmiddelen meenemen. Binnen ons ziekenhuis gelden echter wel strenge hygiëneregels. Daarom vragen wij u om van tevoren te overleggen met een van onze assistmedewerkers. Hij of zij is op de hoogte van de geldende regels op het gebied van voedingshygiëne. 

Locaties

 • Reinier de Graafweg 5
  2625 AD Delft
  (015) 260 30 60
  Meer info
 • Middel Broekweg 2a
  2671 ME Naaldwijk
  (0174) 63 77 00
  Meer info
 • Fonteynenburghlaan 5
  2275 CX Voorburg
  (070) 340 11 00
  Meer info
 • Kiekendiefstraat 17
  2496 RP Den Haag
  (015) 270 68 00
  Meer info