Dagbehandeling en opname

Uw behandelend arts heeft aangegeven dat u een operatie, medische behandeling of onderzoek moet ondergaan.  Als u na dat bezoek in principe dezelfde dag weer naar huis gaat dan spreken we van een dagbehandeling. Als u hiervoor minimaal een nacht moet blijven dan is dat een opname. Soms besluit de arts na de dagbehandeling alsnog dat u een nacht in het ziekenhuis moet blijven. Dat heeft dan te maken met hoe u op de behandeling of op de anesthesie reageert.

Lees voor uw opname ook de patiënteninformatie

Preoperatief spreekuur

Als u geopereerd moet worden dan gaat u eerst naar het Preoperatief Spreekuur (POS). Tijdens dit spreekuur neemt een anesthesioloog uw medische voorgeschiedenis en medicijngebruik met u door.

Nuchter zijn

Voor uw operatie is het belangrijk dat u nuchter bent. Nuchter zijn betekent dat u niet mag eten of drinken.

Wat neem ik mee?

Uiteraard bepaalt u zelf wat u meeneemt, maar het is handig om een aantal zaken niet te vergeten.

Verpleegafdeling

Op de dag van de opname kunt u zich melden bij de balie van de verpleegafdeling. Hier krijgt u praktische informatie over de gang van zaken op de afdeling.

Ontslag & weer thuis

Uw behandelend arts of de verpleegkundige overlegt met u wanneer u weer naar huis kunt en bespreekt met u wat de eventuele nabehandeling zal zijn.

Nazorg

Na een dagopname wordt u, afhankelijk van de ingreep, de volgende dag of later door een verpleegkundige thuis gebeld om te vragen hoe het met u gaat.

Reanimeren of niet

Samen met u bespreken of u gereanimeerd wil worden als dit nodig mocht zijn. Daarbij houden we rekening met uw wensen en grenzen.

Locaties

 • Reinier de Graafweg 5
  2625 AD Delft
  (015) 260 30 60
  Meer info
 • Middel Broekweg 2a
  2671 ME Naaldwijk
  (0174) 63 77 00
  Meer info
 • Fonteynenburghlaan 5
  2275 CX Voorburg
  (070) 340 11 00
  Meer info
 • Kiekendiefstraat 17
  2496 RP Den Haag
  (015) 270 68 00
  Meer info