IC-verpleegkundige Mirjam: "In deze tweede golf lijkt een langere adem nodig"

"Wij blijven overeind voor jou! Houd jij je aan de regels voor ons?" Dat is de slogan van onze campagne 'Respect', die we op 17 november zijn gestart. Aanleiding hiervoor is dat onze medewerkers steeds vaker te maken krijgen met patiënten en bezoekers die de coronamaatregelen niet opvolgen. Onze zorgprofessionals vertellen hoe ze er alles aan doen om in deze zware coronatijd zelf overeind te blijven. Dit lukt hen alleen als iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Deze zijn er namelijk niet voor niets. Hiermee beschermen we onze kwetsbare patiënten, bezoekers én onszelf tegen het coronavirus.

Lees hier het verhaal van Mirjam, werkzaam als IC-verpleegkundige in ons ziekenhuis: 

“Werken in een isolatiepak is pittig. Maar het is nodig om onszelf te beschermen, zodat wij kunnen blijven zorgen voor de patiënten op de Intensive Care. Ook in deze tweede golf hebben patiënten en hun families het natuurlijk erg zwaar. We begrijpen het verdriet als je een zieke geliefde maar kort kunt bezoeken. Of als overplaatsing naar een ander ziekenhuis noodzakelijk is. De maatregelen zijn voor niemand leuk, maar alleen zo kunnen we de zorg overeind houden." 

“In deze tweede golf lijkt een langere adem nodig dan tijdens de eerste. In het voorjaar stonden we er met z’n allen toch wat onbevangener in. Die onbevangenheid is  nu minder, omdat het voor iedereen steeds zwaarder wordt. Dat is begrijpelijk, maar we zullen hier met elkaar doorheen moeten. Daarom hoop ik dat iedereen zich blijft houden aan de regels, zodat wij ons elke dag kunnen blijven inzetten voor onze patiënten op de IC.” 

Ik blijf overeind voor jou. Houd jij je aan de regels voor ons?
#respectvoorelkaar #samenhoudenwedezorgveilig

Locaties

 • Reinier de Graafweg 5
  2625 AD Delft
  (015) 260 30 60
  Meer info
 • Middel Broekweg 2a
  2671 ME Naaldwijk
  088-260 4000
  Meer info
 • Fonteynenburghlaan 5
  2275 CX Voorburg
  (070) 340 11 00
  Meer info
 • Kiekendiefstraat 17
  2496 RP Den Haag
  (015) 270 68 00
  Meer info

Agenda