Oncologisch Centrum Reinier de Graaf

​Kanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo'n 45.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Wanneer het vermoeden bestaat dat u kanker heeft, wilt u zo snel mogelijk weten waar u aan toe bent. Dat begrijpen wij. Ons gezamenlijke doel is een spoedige geruststelling voor wie dit mogelijk is en zorgvuldig onderzoek en een snelle start van de behandeling voor wie dit noodzakelijk is. Daar zet ons specialistenteam zich dagelijks voor 100% in.

Als lid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) biedt het Reinier de Graaf al bijna acht eeuwen zorg aan de inwoners van de regio Delft. Als oudste ziekenhuis van Nederland staan we voor het bieden van de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment.

Diagnose, behandeling en nazorg

Het Oncologisch Centrum is hét gespecialiseerde kankercentrum in uw regio voor onderzoek, behandeling en nazorg van kanker. U kunt bij ons terecht voor verschillende behandelingen. Onze chirurgen maken gebruik van de modernste behandeltechnieken zoals die van de Da Vinci-operatierobot. Die maakt het mogelijk om ingrepen met meer precisie uit te voeren en met minder risico op complicaties bij de patiënt.

Samen met u worden de mogelijkheden besproken en wordt een behandelplan opgesteld voor de beste behandeling. In geval van spoed kunt u bij ons snel terecht, vaak al binnen twee werkdagen. Leven met angst en onzekerheid is ondraaglijk, dat begrijpen wij. Wij doen er dan ook alles aan om u snel duidelijkheid te bieden. De actuele wachttijden kunt u hier bekijken.

Zorg voor alle kankerpatiënten

In ons centrum bieden we zorg voor alle soorten kanker. Reinier de Graaf heeft een bovenregionale centrumfunctie voor tumoren aan de slokdarm en prostaat. Dat wil zeggen dat andere ziekenhuizen in de regio voor de behandeling van deze soorten kanker naar Reinier de Graaf doorverwijzen. Vrouwen met een borstafwijking of borstkanker kunnen bij ons terecht in de specialistische polikliniek, de Mammapoli

Samenwerkende specialisten

Onze hooggekwalificeerde specialisten en verpleegkundigen werken nauw samen in behandelteams om u de beste begeleiding en behandeling  te kunnen  bieden. Dit kan betekenen dat u te maken krijgt met verschillende specialisten. Wekelijks komen zij bij elkaar om samen de beste behandeling voor de patiënt af te stemmen. 

Bovendien is er een goede samenwerking met het Haga ziekenhuis in Den Haag, LUMC in Leiden, Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Het Oncologisch Centrum is onderdeel van de afdeling Interne Geneeskunde en werkt nauw samen met andere afdelingen waaronder:

  • Endoscopie, waar verschillende organen van de binnenkant bekeken kunnen worden;
  • Geriatrie, waar extra zorg rond kwetsbare ouderen onderdeel is van de oncologische behandelingen omdat deze risicovoller zijn dan bij jongeren;
  • Nucleaire geneeskunde, waar met radioactieve stoffen onderzoeken en behandelingen worden gedaan
  • Plastische Chirurgie, waar vorm en functie van lichaamsdelen worden hersteld; 
  • Radiologie, waar het ziektebeeld met röntgenstralen, geluidsgolven (echo) of magnetische velden (MRI) in beeld wordt gebracht;
  • Radiotherapie, oftewel bestraling, voor het afremmen of vernietigen van (eventueel achtergebleven) kwaadaardige cellen.

     

     

Heeft u vragen?

De polikliniek Oncologie is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur:
​(015) 260 40 80.

E-mailen kan naar oncologie@rdgg.nl

Adres en routeplanner

Second opinion?

Twijfelt u over de diagnose of het behandelplan? U heeft het recht om een second opinion aan te vragen.

Informeer naar de mogelijkheden en bel ons op (015) 260 39 46.

Handige links

Aanvullende informatie over kanker vindt u op:

Verwijsgids Kanker

Kanker.nl

Patiëntenportaal

Direct naar Mijn Reinier de Graaf

Meer informatie over het patiëntenportaal.

E-mail notificaties ontvangen? Stel dit handmatig in.