Zwanger

Bent u zwanger en wilt u thuis of in het Reinier de Graaf ziekenhuis bevallen, dan start onze geboortezorg al bij de intake bij een van de verloskundigenpraktijken waarmee wij intensief samenwerken binnen Reinova Geboortegroep. Onze gynaecologen en de verloskundigen van Reinova Geboortegroep maken gebruik van elkaars expertise, zowel tijdens de zwangerschapsbegeleiding als tijdens de bevalling.

Zorg op maat

Elke verloskundigenpraktijk heeft een eigen gynaecoloog van Reinier de Graaf als aanspreekpunt. Uw zwangerschap wordt besproken in een overleg van gynaecologen en verloskundigen. Zo nodig sluit een kinderarts of neonatoloog hierbij aan. Tijdens dit overleg wordt een risico-analyse gemaakt. Op basis daarvan krijgt elke aanstaande moeder haar eigen zorgpad, precies op maat. Dichtbij huis bij de verloskundige als het kan of bij de gynaecoloog in het ziekenhuis als dat nodig is.

Gespecialiseerde spreekuren

Onze gynaecologen hebben diverse gespecialiseerde spreekuren voor zwangeren die extra zorg nodig hebben, zoals de poliklinieken Prenatale Diagnostiek en High Risk.

Eerst registreren

Wij vragen u voorafgaand aan uw eerste afspraak bij de verloskundige uzelf als patiënt bij Reinier de Graaf te registreren. Dit kan bij elke locatie van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft, Voorburg, Naaldwijk of Ypenburg.

Informatie

We vinden het belangrijk om u samen met uw arts of verloskundige te laten beslissen over de behandeling tijdens de zwangerschap en bevalling. Wij raden u aan om, naast het lezen van onze folders (te vinden in de kolom rechts), gebruik te maken van de keuzehulpen op KiesBeter.nl. Bijvvoorbeeld over de keuzes die u kunt maken als gaat om pijnbestrijding.

Ook is het van belang om u goed voor te bereiden op uw afspraak in ons ziekenhuis.

Er vinden maandelijks voorlichtingsbijeenkomsten over bevallen in Reinier de Graaf plaats. 

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken via bevallen@rdgg.nl.

 

 

Preconceptionele consultatie

Veel vrouwen hebben al voor hun zwangerschap behoefte aan advies en begeleiding. Hiervoor kunnen zij terecht op de preconceptionele consultatie polikliniek.

Film Geboortezorg

Magazine

 

Folders (in PDF)