Allergie en Kind

Een op de drie kinderen heeft last van een bepaalde vorm van allergie, zoals hooikoorts, allergische astma of een voedselallergie. Het ziektebeeld uit zich vaak in een uiteenlopend scala aan klachten. Daarom is het belangrijk dat verschillende specialisaties betrokken zijn bij de behandeling van jonge allergiepatiënten. Op het expertise centrum voor Allergie en Kind op locatie Voorburg werken gespecialiseerde allergologen, dermatologen, diëtisten, kinderartsen, KNO-artsen, longartsen en medisch immunologen nauw samen om de oorzaak van een allergie te achterhalen. Ook beschikt het centrum als een van de weinige ziekenhuizen in Nederland over een voedselprovocatietest voor onder meer noten en pinda’s. Daarmee kan een verfijnde diagnose naar voedselallergie worden gesteld. Op onze Pindapoli werken we zelfs aan het voorkomen van een pinda-allergie bij kinderen met eczeem. Het centrum voor Allergie en Kind maakt onderdeel uit van de afdeling Kindergeneeskunde van Reinier de Graaf.

Aanpak

Via huidtesten en zogenoemde (voedsel)provocatietesten probeert het behandelteam duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de klachten. Aan de hand van de onderzoekresultaten krijgen uw kind en u advies en wordt de meest effectieve behandelwijze bepaald.

Afspraak

U kunt een afspraak maken via uw huisarts bij de afdeling Allergologie. Alle aanmeldingen worden beoordeeld zodat u direct bij de juiste specialist terecht komt. Uw huisarts kan via zorgdomein, email (DAC@rdgg.nl) of fax aanmelden. De polikliniek Allergologie bevindt zich in het Diaconessenhuis te Voorburg (3e etage). De voedselprovocaties bij kinderen doen we in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.

Specialisten