Bevallen

Dagelijks worden er gemiddeld 8 baby’s op de afdeling Verloskunde/Kraam van het Moeder en Kindcentrum van Reinier de Graaf geboren. Een bevalling is een bijzondere gebeurtenis. In ons Moeder en Kindcentrum willen wij dat u met een goed gevoel hierop terug kijkt. Om u en uw kind de beste zorg te verlenen, werken medisch specialisten en andere zorgprofessionals nauw samen en volgen regelmatig trainingen. Bevalt u bij ons, dan verblijft u in een van de verlos- of kraamsuites, allemaal met een eigen badkamer. U bevalt zoals u dat wenst. Op een verlosbed, de baarkruk of in bad. Mits dat geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. In de verlos- of kraamsuite krijgen u en uw baby alle zorg die u nodig heeft. Van medische zorg tot voeding en van schoonmaak tot gastvrijheid. Bij deze zogenoemde gezinsgerichte zorg is de gezondheid van moeder en kind leidend. Uw partner mag dag en nacht bij u blijven en u bepaalt zelf wanneer u bezoek ontvangt. Zo fungeert uw suite als een soort huiskamer. Onze zorgverleners coachen u en uw partner in de zorg van uw zoon of dochter zodat u vol vertrouwen met uw baby naar huis gaat.

Voorlichting

We hebben al onze informatie over bevallen in het Moeder en Kindcentrum voor u op een rij gezet. Bekijk ook de voorlichtingsfilm over onze geboortezorg en lees de ervaringen van Kenan en Amera. Hun prachtige dochters Lina en Amila zijn in het Moeder en Kindcentrum geboren.

We vinden het belangrijk om u samen met uw arts of verloskundige te laten beslissen over de behandeling tijdens de zwangerschap en bevalling. Wij raden u aan om, naast onze folders (in de kolom rechts op deze pagina) gebruik te maken van de keuzehulpen op KiesBeter.nl zoals keuzes die u kunt maken als gaat om pijnbestrijding
Ook is het van belang om u goed voor te bereiden op uw afspraak in ons ziekenhuis. 

Contact

Poli Gynaecologie:

Op werkdagen van
08.30 tot 16.30 uur
015 - 260 42 07

Verpleegafdeling Kraam en Verloskunde:

bevallen@rdgg.nl
Op werkdagen van
08.30 tot 16.30 uur
015 - 260 32 80

Film Geboortezorg

Informatieavonden

 

Folders (in PDF)