Moeder en Kindcentrum

De afdelingen Verloskunde, Kraam, Neonatologie en Kind en Jeugd vormen samen het Moeder en Kindcentrum van Reinier de Graaf. In het Moeder en Kindcentrum worden jaarlijks ruim 2700 baby’s geboren en 1500 kinderen opgenomen. Om moeder en kind de beste zorg te verlenen werken onze zorgprofessionals nauw samen, zowel in het ziekenhuis als met collega’s van regionale verloskundigenpraktijken en zorginstellingen zoals het LUMC, het Erasmus MC, het Sophia Kinderziekenhuis, het Prinses Maximá Centrum voor kinderoncologie en het JGZ Zuid-Holland West.

Gezin centraal

Bij alle zorg die wij in ons Moeder en Kindcentrum verlenen staat het gezin centraal. Van medische zorg tot voeding en van schoonmaak tot gastvrijheid. Bij deze zogenoemde gezinsgerichte zorg is de gezondheid van moeder en kind leidend. Onze zorgverleners coachen ouders in de zorg van hun baby of zieke kind zodat ze vol vertrouwen naar huis gaan.

Eenpersoonssuites

Bevalt u bij ons, dan verblijft u, samen met uw baby en partner in een verlos- of kraamsuite. Of, als uw baby extra zorg nodig heeft, in een couveusesuite. Uw partner kan dag en nacht bij u blijven. Hierdoor creëren we een echt familiegevoel. Dit bevordert de ontwikkeling van een hechte band tussen baby en ouders. Ook kinderen die op de Kind- en jeugdafdeling opgenomen worden, hebben een eigen kamer. Een ouder kan blijven logeren. Vaste bezoektijden heeft het Moeder & Kind Centrum niet..

Door de coronacrisis is de bezoekregeling van het Moeder en Kindcentrum aangescherpt. Vind de maatregelen via deze link.

Magazine

Kijk hier voor meer informatie over het Verloskundig Samenwerkingsverband Reinier (VSV Reinier). Lees ook ons magazine 'Samen Zorgen'.