Naar de dokter

Vandaag of morgen moet je naar de kinderarts in het ziekenhuis. Dat is een dokter, speciaal voor kinderen.

Als je de bordjes met de   volgt, vind je hem zo. Meestal moet je nog wel even wachten in de wachtkamer voordat je aan de beurt bent.

De dokter wil precies weten wat er met je aan de hand is daarom stelt hij vragen aan jou en je mama of papa. Ook kijkt hij bijvoorbeeld naar je buik en luistert hij naar je hart en longen. Dat doet hij met een stethoscoop. De dokter kijkt ook hoeveel je weegt en hoe lang je bent. Soms wil de kinderarts nog bloed laten prikken. Door ‘toverzalf’ voel je daar bijna niets van. De dokter wil misschien ook wel een röntgenfoto laten maken. Op die foto kan hij de binnenkant van je lichaam zien.


Als de dokter klaar is, krijg je soms nog een afspraak mee voor een volgende keer. Is het allemaal in orde? Dan hoef je niet meer terug te komen

 

Keel, neus en oor dokter

ls je iets aan je keel, neus of oren hebt, ga je naar een speciale dokter. Dat is de KNO-arts. Volg in het ziekenhuis in Delft de borden
met de 
en je vindt hem zo.Meestal moet je nog wel even wachten in de wachtkamer voordat je aan de beurt bent. De dokter wil precies weten wat er met je aan de hand is en daarom stelt hij jou en je mama of papa vragen. Ook wil hij in je keel, neus of oren kijken.Het kan zijn dat je geopereerd moet worden aan je keel- of neusamandelen. Of dat je buisjes in je oren krijgt, zodat je niet meer zo vaak last hebt van je oren. De dokter vertelt jou precies wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om beter te worden.

Als je geopereerd bent, kom je nog een keer terug bij de dokter. Hij kijkt of de operatie geholpen heeft. Als alles goed is hoef je daarna niet meer terug te komen.

 

Kind en Jeugd