Wie zijn wij?

Op de afdeling waar jij jouw behandeling krijgt, werken kinderartsen, verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers. We stellen ons zelf even voor.

Kinderartsen

Dokter NoordzijDe kinderartsen die je hier op de poli zult zien, zijn dokter Hekkelaan en dokter Noordzij

Als je moet blijven slapen in het ziekenhuis, zullen er ook andere kinderartsen voor je zorgen.

Je kinderoncoloog in het Prinses Maxima Centrum of het Sophia Kinderziekenhuis stuurt jouw gegevens op naar onze kinderartsen. Die weten dan bijvoorbeeld welke medicijnen je nodig hebt en hoe het is met je bloedcellen.

 

 

Kinderoncologie-verpleegkundigen

Op onze kinderafdeling werken een heleboel  kinderverpleegkundigen. Als je chemotherapie moet krijgen, zul je vaak dezelfde verpleegkundigen zien:  de kinderoncologie-verpleegkundigen. Zij kunnen je PAC aanprikken en chemo geven.

Wanneer je een bloedtransfusie moet krijgen of je moet blijven slapen in het ziekenhuis, kunnen er ook andere kinderverpleegkundigen voor je zorgen.

Pedagogisch medewerkers

Net als in het PMC of het SKZ zijn op onze afdeling ook pedagogisch medewerkers. Zij kunnen je uitleg geven over wat er moet gebeuren, je helpen als je iets spannend vindt, maar ook leuke dingen samen met je doen.

Als je het fijn vindt, gaat de pedagogisch medewerker met jou en je ouders mee als er iets moet gebeuren dat je heel spannend vindt.

Het zal vast gebeuren dat dingen bij ons in het ziekenhuis anders gaan dan in het PMC of het SKZ. We doen ons best om zoveel mogelijk op dezelfde manier te werken. We vinden het belangrijk om van jou te horen hoe jij dingen graag wilt. Dan komen we er samen vast wel uit.

Op de foto zie je de kinderartsen, de oncologieverpleegkundigen en de medisch pedagogisch hulpverleners.

Er is nog veel meer te vertellen over de kinderafdeling

Film Kind en Jeugd

Wij zijn de stuurman

 

BeterBoek en boektips

  • Nijntje in het ziekenhuis
  • Lucazz en de slaapdokter