Een dagje blijven

Binnenkort moet je een dagje naar het ziekenhuis.
Als je de bordjes met de  volgt kom je precies waar je moet zijn. Heb je iets aan je keel, neus of oren? Dan volg je de plaatjes van de 

Op de dag van je onderzoek of operatie kom je met je mama of papa, of misschien wel met allebei, naar het ziekenhuis. Sommige kinderen moeten nuchter blijven. Dat betekent dat je die dag niets mag eten en drinken tot het onderzoek of de operatie voorbij is.Je krijgt uitleg wat er precies gaat gebeuren. De verpleegkundige meet je temperatuur met een oorthermometer en kijkt hoeveel je weegt. Je krijgt ook een polsbandje met je naam erop.

Wij werken allemaal op de Kinder- en jeugdafdeling.

Op de Kinder- en jeugdafdeling brengt de verpleegkundige je naar je kamer. Sommige kinderen moeten nuchter blijven. Dat betekent dat je die dag niets mag eten en drinken tot het onderzoek of de operatie voorbij is.Je krijgt uitleg wat er precies gaat gebeuren. De verpleegkundige meet je temperatuur met een oorthermometer en kijkt hoeveel je weegt. Je krijgt ook een polsbandje met je naam erop.

Als je voor een operatie komt, bekijk je samen met de verpleegkundige of een speciale juf een fotoboek. Daarin staat stap voor stap wat er gaat gebeuren in het ziekenhuis. Je hebt ook al een beetje gehoord hoe het gaat toen je bij de slaapdokter was. Hij heeft je nagekeken en over de speciale slaap verteld die je narcose noem

Voor de operatie krijg je een zetpil zodat je na de operatie minder pijn hebt. Je krijgt ook een operatiepyjama van het ziekenhuis aan.Samen met je mama of papa en de verpleegkundige, word je naar de operatiekamer gebracht. Je mama of papa blijft bij je tot je slaapt. 

 Je mama of papa blijft bij je tot je slaapt. 

Als je weer wakker bent, is je mama of papa snel weer bij je. 

De verpleegkundige haalt jou en je mama of papa weer op bij de Operatieafdeling en brengt jullie naar je kamer..

Als je je na het onderzoek of de behandeling weer goed voelt, mag je naar huis.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kind en Jeugd