Informatie over het coronavirus

De normale zorg in Reinier de Graaf voor patiënten die niet besmet zijn met het coronavirus is hervat. Naast deze reguliere zorg blijven we uiteraard ook zorg bieden aan coronapatiënten. Deze zorg is op dit moment onder controle. Maar we zijn goed voorbereid op een mogelijke toename van patiënten met het virus. Om alle zorg bij Reinier de Graaf veilig te laten verlopen, hebben we uitgebreide voorzorgsmaatregelen genomen. Deze zijn erop gericht om besmetting met het coronavirus voor patiënten, bezoekers en medewerkers te voorkomen.

Op deze pagina vindt u informatie over het coronavirus en hoe onze zorg aan coronapatiënten is ingericht. 

Reinier de Graaf start nazorgpolikliniek voor coronapatiënten

8 Juni 2020 • Longartsen Marc van Lanen en Ronald van Rossem zijn begin mei gestart met een COVID-19 nazorgpolikliniek. Deze polikliniek is er voor patiënten die een infectie met het coronavirus hebben doorgemaakt en nog lang daarna last hebben van klachten.

Wat kan ik doen om besmetting met het coronavirus te voorkomen?

Het is belangrijk dat u zich houdt aan de richtlijnen van de overheid, zoals goed handen wassen, hoesten en niezen in uw elleboog, geen handen schudden en 1,5 meter afstand houden.

 

Wat is jullie bezoekregeling?

Onze bezoekregeling is aangescherpt om verspreiding van het coronavirus te beperken.
Vanaf maandag 17 augustus mag een patiënt maximaal 1 bezoeker per dag ontvangen.

Controleert Reinier de Graaf patiënten en bezoekers bij de ingang op symptomen van het coronavirus?

We vragen iedere patiënt en bezoeker bij de ingang van alle locaties of hij of zij klachten heeft zoals koorts, hoesten, benauwd zijn of een combinatie hiervan.
Heeft u geen klachten? Dan kunt u na het beantwoorden van de vragen gewoon naar binnen en naar uw afspraak gaan of op bezoek gaan bij een patiënt.

Ik heb een afspraak, maar ik heb koorts en/of hoest en/of ben benauwd. Wat moet ik doen?

 Als u zich niet goed voelt en u heeft een afspraak op de polikliniek, neem dan vooraf contact op met het ziekenhuis voor   overleg met uw behandelend arts. 

 U kunt bellen naar 015-260-3060, dan verbinden wij u door naar de desbetreffende polikliniek. 

Waar kan ik terecht met aanvullende vragen over het coronavirus?

​Iedereen met vragen over het coronavirus kan terecht bij het publieksinformatienummer 0800 1351. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351. Veel informatie is ook te vinden op rijksoverheid.nl/coronavirus.

 

Corona-huisartsenpost verhuist van Basalt Revalidatie terug naar Reinier de Graaf

De huisartsenpost, die tijdelijk was onder gebracht in het gebouw van Basalt Revalidatie, keert vandaag (14 mei) terug naar het Gasthuis in Delft. Deze speciaal ingerichte huisartsenpost is 24 uur per dag open en blijft dienst doen als corona-huisartsenpost.

Reinier de Graaf haalt coronapatiënten uit isolement met virtueel bezoekuur

16 april 2020 - Patiënten met het coronavirus op de verpleegafdelingen kunnen vanaf deze week virtueel bezoek ontvangen via het online platform We Visit. Op deze manier kunnen mensen die vanwege besmettingsgevaar geen bezoek mogen ontvangen, toch contact hebben met familie of naasten.

 

Reinier de Graaf deelt ontwerp beschermende corona-mondmaskers met Nederlandse overheid voor massaproductie

​​7 april 2020 - Carina Hilders, directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis, heeft een ontwerp voor FFP2 mondmaskers aangeboden aan de Nederlandse overheid. Mondmaskers die volgens dit ontwerp worden gemaakt, beschermen zorgprofessionals optimaal tegen besmetting met het coronavirus.​

Reinier de Graaf ziekenhuis produceert zelf beschermende mondmaskers voor zorgpersoneel in Nederland

20 maart 2020 - Het Reinier de Graaf ziekenhuis is gestart met het zelf produceren van beschermende corona- mondmaskers voor zijn zorgmedewerkers. In een naaiatelier in Monster produceren stafmedewerkers van het ziekenhuis, studenten en andere vrijwilligers per dag tot zo’n 2000 mondmaskers.

 

Film veilig Reinier

Film safety at Reinier