Informatie over het coronavirus


 

Op deze pagina kunt u al onze informatie over het coronavirus vinden. Hieronder staan alle berichten die we hier de afgelopen periode over hebben gepubliceerd.

Aan de rechterzijde kunt de antwoorden vinden op veelgestelde vragen van patiënten en bezoekers over de wijze waarop ons ziekenhuis omgaat met het coronavirus. Ook zijn hier de vlogs te volgen die onze intensivist Marco Knook voor het RTL-nieuws maakte. 

 

Corona-huisartsenpost verhuist van Basalt Revalidatie terug naar Reinier de Graaf

De huisartsenpost, die tijdelijk was onder gebracht in het gebouw van Basalt Revalidatie, keert vandaag (14 mei) terug naar het Gasthuis in Delft. Deze speciaal ingerichte huisartsenpost is 24 uur per dag open en blijft dienst doen als corona-huisartsenpost.

Welke voorzorgsmaatregelen treft Reinier rondom zwangerschap en het coronavirus?

12 mei 2020 - Uiteraard begrijpen we dat na de persconferentie van premier Rutte op 6 mei bij zwangeren en hun partners veel behoefte is om de strenge veiligheidsmaatregelen te versoepelen. Toch houdt het Verloskundig Samenwerkingsverband Reinier vast aan de huidige voorzorgsmaatregelen.

Reinier de Graaf haalt coronapatiënten uit isolement met virtueel bezoekuur

16 april 2020 - Patiënten met het coronavirus op de verpleegafdelingen kunnen vanaf deze week virtueel bezoek ontvangen via het online platform We Visit. Op deze manier kunnen mensen die vanwege besmettingsgevaar geen bezoek mogen ontvangen, toch contact hebben met familie of naasten.

 

NOC-NSF levert verkoeling voor IC-medewerkers Reinier de Graaf

8 april 2020 - Onze intensive care afdeling (IC) heeft deze week 7 koelvesten en een slushmachine ontvangen van NOC*NSF. Op onze IC is de omgevingstemperatuur soms hoger dan 24 graden Celsius en zorgmedewerkers werken hun hele dienst met isolatiekleding aan. Een beetje verkoeling is daarom van harte welkom.

Reinier de Graaf deelt ontwerp beschermende corona-mondmaskers met Nederlandse overheid voor massaproductie

​​7 april 2020 - Carina Hilders, directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis, heeft een ontwerp voor FFP2 mondmaskers aangeboden aan de Nederlandse overheid. Mondmaskers die volgens dit ontwerp worden gemaakt, beschermen zorgprofessionals optimaal tegen besmetting met het coronavirus.​

Apart bankrekeningnummer voor financiële steun coronavirus

30 maart 2020 - We krijgen veel berichten van mensen die ons financiële ondersteuning willen bieden voor de zorg aan coronapatiënten. Daarom hebben we een speciaal bankrekeningnummer geopend.

 

Bezoekregeling verder aangescherpt

26 maart 2020 - De bezoekregeling is met onmiddellijke ingang opnieuw aangescherpt, om verspreiding van het coronavirus te beperken.

 

 

Informatie voor particulieren, ondernemers en organisaties die Reinier de Graaf willen helpen

21 maart 2020 - Het Reinier de Graaf ziekenhuis is overweldigd door de stroom reacties, steunbetuigingen en aanbiedingen op ons initiatief om mondmaskers in te zamelen en te produceren in een naaiatelier. Wij zijn hier erg dankbaar voor! Op dit moment lukt het ons echter niet iedereen die hulp heeft aangeboden persoonlijk antwoord te geven. 

Reinier de Graaf ziekenhuis produceert zelf beschermende mondmaskers voor zorgpersoneel in Nederland

20 maart 2020 - Het Reinier de Graaf ziekenhuis is gestart met het zelf produceren van beschermende corona- mondmaskers voor zijn zorgmedewerkers. In een naaiatelier in Monster produceren stafmedewerkers van het ziekenhuis, studenten en andere vrijwilligers per dag tot zo’n 2000 mondmaskers.

 

Maximaal 1 begeleider per patiënt bij bezoek polikliniek

17 maart 2020 - Als ziekenhuis doen wij er alles aan om de verspreiding van het coronavirus te verkleinen. Daarom vragen we u om bij een bezoek aan één van onze poliklinieken maximaal 1 begeleider mee te nemen.

 

Aangescherpte bezoekersregeling

13 maart 2020 - Het Reinier de Graaf ziekenhuis past met onmiddellijke ingang de bezoekregeling aan om verspreiding van het coronavirus te beperken.