Coronacrisis, werken in de frontlinie: intensivist Marco Knook vlogt en blogt bij RTL Nieuws

IC-arts Marco over de nieuwe realiteit: 'Zorg wordt nooit meer hetzelfde'

16 april 2020 - RTL Nieuws volgt de mensen in de frontlinie, zoals onze IC-arts Marco Knook. Nu de situatie op zijn afdeling van het Reinier de Graaf-ziekenhuis in Delft stabiel lijkt, denkt Marco na over de volgende stap: hoe richten we de zorg straks in? "We zullen nog lang last hebben van dit virus en dat vraagt om een nieuwe manier van werken."

 

Filmpje: IC-arts Marco na dienst van 24 uur: 'Het is heftig, de patiënten zijn relatief jong'

Marco Knook, medisch manager en intensivist, vertelde dinsdag 31 maart in het RTL Nieuws van 19.30 uur wat hij op dit moment meemaakt op de Intensive Care van het Reinier de Graaf ziekenhuis.

 

IC-arts Marco bereidt zich voor op piek: 'Code zwart? Dan moet ik misschien nee verkopen'

Wie staan vooraan bij het bestrijden van de coronacrisis? De komende tijd volgen we de mensen in de frontlinie, zoals arts Marco. Er stierf een man tijdens zijn dienst. "Ik heb zijn zoon en dochter in beschermende kleding afscheid laten nemen. Een bizarre situatie waarbij je naar manieren zoekt om de menselijke maat te houden."

 

IC-arts schrikt van leeftijd patiënten: 'Het treft veel jonge mensen'

De leeftijd van coronapatiënten aan de beademing is een stuk lager dan hij had verwacht. Intensive care-arts Marco Knook van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft schrikt van wat hij ziet. "Het treft veel jonge mensen en dat was niet wat aanvankelijk het beeld was."