Toestemming delen medische gegevens

Mag Reinier de Graaf uw medische gegevens elektronisch delen?

Alleen als u persoonlijk toestemming geeft aan Reinier de Graaf (als uw zorgverlener) kan het ziekenhuis uw medische gegevens delen met andere regionale zorgverleners met wie u een behandelrelatie heeft. Als patiënt hebt u vaak te maken met verschillende zorgverleners, zoals een huisarts, een apotheker, een specialist ouderengeneeskunde of een specialist uit het ziekenhuis. Het is belangrijk dat zij goed geïnformeerd zijn over uw gezondheid en medicijngebruik. Daarom willen deze zorgverleners uw medische gegevens elektronisch kunnen inzien. Ook ’s avonds, in het weekend en in spoedsituaties.

Reinier de Graaf informeert u over het delen van medische gegevens en zal u vragen of u hiervoor toestemming wilt geven.

Bij het uitwisselen van medische gegevens gaat het om persoonlijke informatie. Daarom is het noodzakelijk dat u goed weet waar u toestemming voor geeft. We zetten een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij.

Geen antwoord gevonden op uw vraag? Mail uw vraag naar communicatie@rdgg.nl en geef daarbij aan dat u een vraag heeft over ‘toestemming delen medische gegevens’.

Volg ons op