Voor iedereen

Ik voelde mij minder patiënt

"Even fietsen tijdens het dialyseren en ik voelde mij stukken beter." Iedere week komen 65 patiënten naar ons ziekenhuis om 4 à 5 uur verbonden te zijn met het dialyseapparaat. Deze patiënten voelen zich fitter als ze tussentijds fietsen. Ook gaat de dialysetijd sneller en herstellen de patiënten sneller na de dialyse. Met uw steun kunnen meer dialysepatiënten gebruik maken van een dialysefiets. U maakt dit mogelijk met uw bijdrage op rek.nr. NL63 RABO 0319 4362 17 ten name van Sichting Vrienden van Reinier de Graaf, onder vermelding van 'dialysefiets'.

Voorzichtig in beweging komen

bedfiets

"Nadat ik begon met fietsen, kwam mijn kracht steeds meer terug." De Stichting Vrienden van Reinier de Graaf wil voor onze patiënten een bedfiets aanschaffen. Het is bewezen dat patiënten sneller herstellen als ze zo spoedig mogelijk weer bewegen, dit om sterker te worden en sneller uit bed te kunnen komen. Een bedfiets is een eenvoudige en veilige manier om ook in een bed meer te bewegen. U maakt dit mogelijk met uw bijdrage op rek.nr. NL63 RABO 0319 4362 17 ten name van Sichting Vrienden van Reinier de Graaf, onder vermelding van 'bedfiets'.

Geef onze Intensive Care patiënten een stem

"Niet kunnen praten was voor mij het ergste." Wij willen graag onze patiënten die aan de beademing liggen de mogelijkheid geven om te communiceren. Met een speciale iPad app kunnen onze patiënten door het aanraken van iconen aangeven waar ze pijn hebben, wat ze nodig hebben of waar ze verdrietig over zijn. Meer informatie over deze toepassing kunt u vinden op http://voice-intensivecare.nl U maakt dit mogelijk met uw bijdrage op rek.nr. NL63 RABO 0319 4362 17 ten name van Sichting Vrienden van Reinier de Graaf, onder vermelding van 'iPad'.

Bij de tijd

R.O.T.klok

"Welke dag is het ook al weer?" In het Reinier de Graaf ziekenhuis komen en verblijven ook patiënten die enigszins verward zijn of het moelijk vinden zich te oriënteren. Voor deze patiënten kan een R.O.T. Klok (Realiteitsoriëntatie Klok) op de kamer helpen. Deze klok geeft een betrouwbare en duidelijke weergave van tijd, dag en datum. Wilt u een dergelijke klok ook mogelijk maken voor onze patiënten? U maakt dit mogelijk met uw bijdrage op rek.nr. NL63 RABO 0319 4362 17 ten name van Sichting Vrienden van Reinier de Graaf, onder vermelding van 'klok'.

 

 

Meer speelgoed voor alle kinderen

beter spelen

"Als mijn zoontje even kon spelen, vergat hij een beetje dat hij ziek was." Een ziekenhuisbezoek of verblijf kan voor sommige kinderen bijna traumatisch zijn, terwijl wij er gemakkelijk iets leukers van kunnen maken. Om bij een polibezoek die eerste spanning eraf te halen en om de kinderen die moeten blijven slapen wat ontspanning en afleiding te geven zijn speelgoed en speelvoorzieningen nodig. Leuk en educatief. Om samen of alleen te spelen. Help het Reinier de Graaf ziekenhuis om nog kindvriendelijker te worden.  U maakt dit mogelijk met uw bijdrage op rek.nr. NL63 RABO 0319 4362 17 ten name van Sichting Vrienden van Reinier de Graaf, onder vermelding van 'beter spelen'.

Surfen tijdens de dialyse

"Ik lig hier best wel lang en als ik dan wat kan internetten of een spelletje spelen lijkt de tijd sneller te gaan." iPads te leen. Voor onze dialysepatiënten, die elke week zo'n 3 keer naar het ziekenhuis komen om 4 à 5 uur met het dialyseapparaat verbonden te zijn, wil de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf deze patiënten blij maken met het uitlenen van een iPad.  U maakt dit mogelijk met uw bijdrage op rek.nr. NL63 RABO 0319 4362 17 ten name van Sichting Vrienden van Reinier de Graaf, onder vermelding van 'iPad'.

 

 

 

Locaties

 • Reinier de Graafweg 5
  2625 AD Delft
  (015) 260 30 60
  Meer info
 • Middel Broekweg 2a
  2671 ME Naaldwijk
  (0174) 63 77 00
  Meer info
 • Fonteynenburghlaan 5
  2275 CX Voorburg
  (070) 340 11 00
  Meer info
 • Kiekendiefstraat 17
  2496 RP Den Haag
  (015) 270 68 00
  Meer info