Stichting Vrienden van Reinier

“Ik ben een vriend van Reinier de Graaf! Ik vind het belangrijk dat patiënten naast persoonlijke zorg, ook extra aandacht krijgen. Ik steun de familiekamers van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf!”, vertelt mevrouw Vreugdenhill.

De vrienden van Reinier de Graaf vinden het belangrijk dat patiënten en hun naasten het zo goed mogelijk hebben in het ziekenhuis. Dat ze zich prettig voelen, dat er persoonlijk aandacht voor ze is en dat patiënten gebruik kunnen maken van goede voorzieningen om zo snel mogelijk beter te worden. Ze zorgen ervoor dat innovatie en onderzoek mogelijk blijft zodat we patiënten steeds betere zorg kunnen geven.

Vindt u dit ook belangrijk? Word dan Vriend van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf. Draag direct bij met een donatie op rekeningnummer: NL63 RABO 0319 4362 17 ten name van Stichting Vrienden van Reinier de Graaf. Of doneer online. Onze patiënten zijn u dankbaar!


Waar zetten onze Vrienden zich voor in?

Persoonlijke aandacht: sneller beter door persoonlijke zorg

Door patiënten nog meer persoonlijke aandacht te geven worden ze sneller beter. U kunt het mogelijk maken dat het cultuur- en wellnessprogramma wordt aangeboden: voorlezen, zang en muziek, toneel, kapper, schoonheidsspecialiste, masseur, yoga, pedi- en manicure. Bekijk de projecten.

Voor iedereen: sneller beter door aanvullende voorzieningen naar behoefte

Het Reinier de Graaf ziekenhuis is er voor iedereen. Maar sommige patiënten hebben specifieke aandacht nodig. Zoals kinderen en senioren. Het ziekenhuis streeft er naar om voor deze patiënten keurmerken te behalen zoals: kindgericht ziekenhuis en senior-vriendelijk ziekenhuis. U kunt helpen dit mogelijk te maken met uw bijdrage. Bekijk de projecten.

Helende omgeving: sneller beter door helende omgeving

Een omgeving die is ingericht met oog voor zon- en daglicht, geur en geluid, privacy en de aanwezigheid van groen heeft een positieve invloed op het welzijn van patiënten, hun naasten en bezoekers. Het resultaat: meer effect van de behandelingen, minder medicijngebruik, een aangenamer gevoel. Dat draagt allemaal bij aan een korter verblijf in het ziekenhuis. U kunt helpen om het nieuwe ziekenhuis op deze manier aan te kleden en in te richten, maar ook in de huidige gebouwen kunnen wij nog veel doen. Bekijk de projecten.

Innovatie en onderzoek: nog betere zorg door innovatie

Het Reinier de Graaf ziekenhuis is een ‘vernieuwend’ ziekenhuis: dat zit in de cultuur van de organisatie, maar is ook mogelijk door de samenwerking met kennisintensieve bedrijven en organisaties in Delft, Westland, MiddenDelfland en verdere omgeving. Door te blijven onderzoeken en innoveren kan de zorg voor uw naasten steeds verder worden verbeterd. U kunt met uw bijdrage helpen om onderzoek- en innovatieprojecten mogelijk te maken. Bekijk de projecten.

Gastvrij ziekenhuis

De Vrienden willen iets heel moois van Reinier de Graaf ziekenhuis maken. Mooi om te zien en naar te kijken. Prettig om te komen. Zorgzaam om te verblijven. Bekijk de projecten.

Visie & Missie

De Stichting Vrienden ervaart dat veel mensen en organisaties in de regio een natuurlijke (zorg)band hebben met het Reinier de Graaf ziekenhuis. Daarnaast is er een behoefte om bij te dragen aan de samenleving en dat bij voorkeur zichtbaar en dichtbij huis. De Stichting verbindt die behoeften van mensen aan concrete aansprekende projecten van het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Projecten Reinier

Er zijn verschillende projecten die worden ingezet voor patiënten en/of bezoekers van Reinier de Graaf

Doneren

Hoe kunt u bijdragen? U kunt eenmalig een donatie doen, of maandelijks bijdragen. Ieder bedrag is welkom.

Vrienden en verbonden

De Stichting Vrienden van Reinier de Graaf, bestaat uit mensen die graag iets meer willen doen voor de patiënten en bezoekers die in het Reinier de Graaf Ziekenhuis komen. Mensen met een hart voor patiënten en een hart voor Reinier.

Partner

Partners zijn organisaties die zich verbonden voelen met de patiënten en met het ziekenhuis Reinier de Graaf. Organisaties die vanuit hun maatschappelijke en sociale doelstellingen een bijdrage leveren aan de projecten van het ziekenhuis. MVO organisaties met het hart op de juiste plaats.

Locaties

 • Reinier de Graafweg 5
  2625 AD Delft
  (015) 260 30 60
  Meer info
 • Middel Broekweg 2a
  2671 ME Naaldwijk
  (0174) 63 77 00
  Meer info
 • Fonteynenburghlaan 5
  2275 CX Voorburg
  (070) 340 11 00
  Meer info
 • Kiekendiefstraat 17
  2496 RP Den Haag
  (015) 270 68 00
  Meer info