Over Reinier de Graaf

Ongeveer 450.000 mensen kunnen voor ziekenhuiszorg in hun directe omgeving een beroep doen op Reinier de Graaf. Onze hoofdlocatie is in Delft, we hebben een gebouw in Voorburg en buitenpoli’s in Naaldwijk en Den Haag-Ypenburg. In ons ziekenhuis werken ruim 3.000 professionals, onder wie circa 206 medisch specialisten verdeeld over 37 specialismen.

Topklinisch

Reinier de Graaf is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Dat betekent dat ons ziekenhuis met een aantal hooggespecialiseerde behandelingen of voorzieningen ook mensen buiten het eigen verzorgingsgebied van dienst is. Bijvoorbeeld complexe maag- en darmoperaties en highcare voor pasgeborenen, radiotherapie, dialyse, intensive care (niveau 2) en oncologie.

We hebben ook twee expertisecentra, namelijk een polikliniek voor alcoholproblematiek bij jongeren en een allergiecentrum voor kinderen. Deze centra hebben landelijke erkenning en leveren unieke kennis en vaardigheden. Ook onze IVF-kliniek staat (inter)nationaal bekend om haar expertise.

Teaching hospital

Reinier de Graaf ambieert altijd nieuwe kennis en de verspreiding daarvan. Als ‘teaching hospital’ verzorgen we 21 medische (vervolg)opleidingen, en diverse verpleegkundige vervolg- en medisch ondersteunende opleidingen. De opleiding tot verpleegkundige staat ook hoog in het vaandel. Zo wordt er in het Reinier zowel tot mbo-verpleegkundige als tot hbo-verpleegkundige opgeleid.

Samenwerking

Nieuwe stappen en betere patiëntenzorg zijn vaak de vrucht van samenwerking, zowel binnen als buiten de muren van Reinier de Graaf. Daarom hechten we aan intensieve contacten met andere partijen uit de zorg, zoals huisartsen en artsen uit academische ziekenhuizen.

Kernwaarden

Wij geloven dat verbondenheid echte verbeteringen oplevert. In verbinding zijn met elkaar doen we vanuit drie kernwaarden.

Geschiedenis

Reinier de Graaf is het oudste ziekenhuis in Nederland. Een pauselijke oorkonde uit 1252 maakt al melding van ‘het Delftse gasthuis’. In een aantal steden waren weliswaar al eerder gasthuizen tot stand gekomen, maar die bestaan niet meer. Het Delftse Gasthuis uit de middeleeuwen is een van de rechtsvoorgangers van ons huidige Reinier de Graaf.

Organisatie

Reinier de Graaf maakt samen met HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis deel uit van een overkoepelende stichting met de naam Stichting Reinier Haga Groep.

Duurzaam ziekenhuis

Reinier de Graaf heeft met de gemeente Delft afgesproken zich samen in te zetten voor de vermindering van de CO2-uitstoot.

Locaties

 • Reinier de Graafweg 5
  2625 AD Delft
  (015) 260 30 60
  Meer info
 • Middel Broekweg 2a
  2671 ME Naaldwijk
  (0174) 63 77 00
  Meer info
 • Fonteynenburghlaan 5
  2275 CX Voorburg
  (070) 340 11 00
  Meer info
 • Kiekendiefstraat 17
  2496 RP Den Haag
  (015) 270 68 00
  Meer info