Over Reinier de Graaf

Het Reinier de Graaf ziekenhuis levert al bijna acht eeuwen zorg aan de inwoners van Delft en omgeving. Bij ons werken ruim 2.600 medewerkers, onder wie meer dan 200 medisch specialisten en bijna 800 verpleegkundigen. Ongeveer 450.000 mensen kunnen voor zorg in hun directe omgeving een beroep doen op ons ziekenhuis, dat beschikt over 481 bedden. We zijn een breed basisziekenhuis, met extra aandacht voor de zorg voor moeder en kind, ouderen en oncologiepatiënten.

Onze hoofdlocatie is in Delft, we hebben een vestiging in Voorburg en buitenpoli’s in Naaldwijk en Den Haag-Ypenburg. Daarnaast hebben we twee expertisecentra, de Polikliniek Jeugd en Alcohol en het Delfts Allergie Centrum, en staat onze IVF-kliniek (inter)nationaal bekend om haar expertise. Reinier de Graaf maakt samen met het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis deel uit van de Reinier Haga Groep. Als oudste ziekenhuis van Nederland staan we voor het bieden van de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment.

Kernwaarden

Wij geloven dat verbondenheid echte verbeteringen oplevert. In verbinding zijn met elkaar doen we vanuit drie kernwaarden.

Geschiedenis

Reinier de Graaf is het oudste ziekenhuis van Nederland. Een pauselijke oorkonde uit 1252 maakt al melding van ‘het Delftse gasthuis’. In een aantal steden waren weliswaar al eerder gasthuizen tot stand gekomen, maar die bestaan niet meer. Het Delftse Gasthuis uit de middeleeuwen is een van de rechtsvoorgangers van het huidige Reinier de Graaf ziekenhuis.

Organisatie

Reinier de Graaf maakt samen met HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis deel uit van een overkoepelende stichting onder de naam Reinier Haga Groep.

Duurzaam ziekenhuis

Reinier de Graaf heeft met de gemeente Delft afgesproken zich samen in te zetten voor de vermindering van de CO2-uitstoot.

Strategie 2020

In april 2017 is de nieuwe strategie voor Reinier de Graaf uitgerold. De strategie van het ziekenhuis geldt voor de komende vier jaar, tot 2020 en is onder meer tot stand gekomen door een positioneringsonderzoek onder (potentiële) patiënten, huisartsen, medewerkers en stakeholders.

Locaties

 • Reinier de Graafweg 5
  2625 AD Delft
  (015) 260 30 60
  Meer info
 • Middel Broekweg 2a
  2671 ME Naaldwijk
  (0174) 63 77 00
  Meer info
 • Fonteynenburghlaan 5
  2275 CX Voorburg
  (070) 340 11 00
  Meer info
 • Kiekendiefstraat 17
  2496 RP Den Haag
  (015) 270 68 00
  Meer info