Overeenkomsten Reinier de Graaf ziekenhuis en de Scania fabriek

Welke overeenkomsten zijn er tussen ons ziekenhuis en de Scania fabriek? Om hier achter te komen brachten wij met 50 collega’s een bezoek aan de fabriek van Scania. Doel van dit werkbezoek was inspiratie. We waren niet alleen benieuwd naar hoe een vrachtwagen in elkaar wordt gezet (daar krijg je immers niet dagelijks de kans voor). Veel nieuwsgieriger waren wij naar wat wij van de processen die Scania volgens Lean bijna tot in perfectie heeft ingericht, konden leren. Wat is Lean in de praktijk? En welke weg legde Scania in de afgelopen 17 jaar af om hetgeen te bereiken waar ze nu zijn?

Wat hebben we geleerd?
Voorkom verspilling. Verspilling kan binnen je hele organisatie voorkomen. Denk aan overproductie, overbodige productiestappen, onnodige voorraden, onnodige bewegingen, onnodig transport, wachttijd, afkeur en onbenutte competenties. Problemen in het dagelijkse (werk)proces zijn er niet. Wel potentiële verbeterpunten. Analyseer deze en voer verbeteracties direct uit om een volgende fout te voorkomen. En niet onbelangrijk: vier successen met het héle team.

Resultaat dankzij Lean
Produceerde Scania in 1990 gemiddeld 3 trucks per medewerker, anno 2014 zijn dat met dank aan Lean 7,2 trucks. En dat door alleen slimmer te werken. Daar hebben wij bij Reinier natuurlijk ook oren naar!


Overeenkomsten tussen Scania en Reinier de Graaf?
En wat zijn nu de overeenkomsten met Reinier de Graaf? Ook wij hebben de Lean koers sinds een aantal jaar ingezet. Dit proces begeleidt een gespecialiseerd Lean team dat afdelingen en medewerkers ondersteunt door middel van korte trainingen. Medewerkers pakken hierna volgens de Lean methodiek zelfstandig kleine projecten op. Met als doel hun eigen werkproces te analyseren en te verbeteren en in de toekomst verspilling te voorkomen.

Conclusie
Vrachtwagens zullen we bij Reinier nooit produceren. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat onze patiënten elke dag weer beter worden geholpen. Dat doen we door Lean te verweven in ons dagelijks werk. 

Een patiënt die (te) lang zit te wachten op de afspraak met de chirurg op de polikliniek, voorraad welke niet toereikend is en telefoonverkeer wat keer op keer (te veel) doorverbonden moet worden om uit te komen bij de juiste persoon. Dit zijn slechts enkele processen die binnen Reinier zijn geanalyseerd en stap voor stap continue verbeterd worden. Daarbij vinden we plezier en successen met elkaar vieren belangrijk.

Kom je bij ons werken dan krijg je tijdens de introductiedag al te maken met Lean. Kortom: bij Reinier geen dag zonder lean.

Een filmpje over het productieproces bij Scania: